Около 30 хиляди души в Европа са потенциално част от

...
Около 30 хиляди души в Европа са потенциално част от
Коментари Харесай

Директорът на Европол: Около 30 хил. са потенциалните терористи в Европа

Около 30 хиляди души в Европа са евентуално част от терористични общности. Това разгласи в изявление за предаването „ Тази сутрин” по bTV шефа на Европол Роб Уейнрайт.
По думите му България и всички страни в Европа са застрашени от тероризма.

„ Нещата не са толкоз ясни. Тези хора са въодушевени, само че не са подчинени на „ Ислямска държава”, посочи Уейнрайт.

Основните закани през днешния ден против Европа са доста сложни – детонации от терористична активност, кибер закани, разяснява още шефът на Европол.
Той разяснява атентата в Сарафово преди години: „ Това беше един от най-важните случаи в историята на тероризма, в който Европол оказа подпомагане. Българските управляващи ни дадоха цялостен достъп, успяхме да реализираме доста в разследването”.

Председателят на Комисията по вътрешна сигурност и публичен ред Цветан Цветанов и ръководителят на Комисията по цивилен свободи, правораздаване и вътрешни работи в Европейския парламент Клод Мораес ще открият срещата на Съвместната група за парламентарен надзор на Европол.

Това е единствена по рода си форма за контрол над действието на Европол от страна на Европейския парламент, взаимно с националните парламенти. В срещата ще взе участие и комисарят по цифрова стопанска система и цифрово общество Мария Габриел.

Срещата се организира в НДК по тази причина придвижването в региона към двореца на културата ще бъде стеснен.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР