Около 30 хиляди души излязоха на протест в Братислава с

...
Около 30 хиляди души излязоха на протест в Братислава с
Коментари Харесай

30 000 словаци поискаха оставки и нови избори

Около 30 хиляди души излязоха на митинг в Братислава с искане за оставката на шефа на полицията Тибор Гаспар и спецпрокурора Душан Ковачик, както и за осъществяване на нови избори , съобщи Дойче веле.

Протестиращите се притесняват, че в случай че Гаспар и Ковачик останат на постовете си, следствието за убийството на журналиста Ян Куцияк няма да се организира съответно.

Агенция " Франс прес " отбелязва, че скоро новият вътрешен министър Томаш Друцкер ще вземе решение дали шефът на полицията да остане или да бъде отхвърлен.

 Протестите в Словакия не престават
Протестите в Словакия не престават

Искат оставката на шефа на полицията

Президентът на страната Андрей Киска по-рано разяснява, че Гаспар би трябвало да бъде освободен от поста, с цел да бъде възобновено доверието на хората в полицията.

Припомняме, журналистът Ян Куцияк и неговата другарка бяха убити на 25 февруари. В един от последните си материали, оповестен в портала aktuality.sk след гибелта му, Куцияк упрекна доближени на премиера Роберт Фицо във връзки с италиански предприемачи, обвързани с мафията. Самият Фицо отхвърли обвиняванията.

След всеобщи митинги министър председателят и двама министри - вътрешният Роберт Калиняк и министърът на културата Марек Мадарич, подадоха оставки.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР