Около 30 антивирусни лекарства в различни етапи на развитие или

...
Около 30 антивирусни лекарства в различни етапи на развитие или
Коментари Харесай

Фармакомпании работят по 30 лекарства и няколко ваксини и тестове срещу Covid-19

Около 30 антивирусни медикаменти в разнообразни стадии на развиване или приложимост понастоящем се изследват от новаторските фармацевтични компании, с цел да се откри дали те са ефикасни при лекуване на пациенти с Covid-19. Отделно от това това десетина компании работят по основаването на ваксини и проби за болестта. Това оповестиха от Асоциацията на научноизследователските фармацевтични производители (ARPharM), която сплотява огромните международни производители на медикаменти. От организацията предоставиха систематизирана информация за напъните на обособените компании за откриването на медикаменти, ваксини и нови диагностични способи в битката с Covid-19.

“При всички изключителни обстановки във връзка с здравето от ХИВ до SARS/ТОРС, от Ебола до ковид, вниманието се обръща към научноизследователската биофармацевтична промишленост, от която обществото чака с цел да открие и създаде ваксини, диагностика и медикаменти. През 2014 година стотици откриватели бяха мобилизирани за битка с епидемията от Ебола и способстваха за създаването на две ваксини и нови диагностични проби, които помогнаха за преодоляване на по-нататъшните огнища на заболяването. Настоящата пандемия изисква още по-голяма готовност, по тази причина отговорът на научноизследователската фармацевтична промишленост е неотложен, единен и забележителен “, показват от ARPharM.

Ваксини

Няколко от новаторските фармацевтични компании работят по основаването на ваксина против Covid-19 инфекцията.

“КюърВак “ (CureVac) създава профилактична ваксина въз основата на mRNA против SARS-CoV-2, финансирана от и в съдействие с CEPI (Коалиция за нововъведения за епидемиологична подготвеност). Компанията приготвя клинично изпитване, което чака да стартира при започване на лятото в Германия и Белгия. “КюърВак “ поддържа контакт за научни препоръки по отношение на създаването на тази ваксина с Европейската организация за медикаменти и организациите в Германия и Белгия.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР