Около 30 000 жители и гости на Волгоград (Сталинград от

...
Около 30 000 жители и гости на Волгоград (Сталинград от
Коментари Харесай

Путин: Сталинград реши съдбата на света

Около 30 000 поданици и посетители на Волгоград (Сталинград от 1925 до 1961 г.) се събраха в центъра на града, където се организира боен церемониал по случай 75-годишнината от успеха на Съюз на съветските социалистически републики над нацистите в Сталинградската борба, която обръща хода на Втората международна война, съобщи ТАСС.

 EUROPE: Battle of Stalingrad 75th anniversary

Военната колона на Площада на Падналите борци бе управлявана от именития руски танк Т-34. В марша за първи път взеха присъединяване ракетни комплекси “Искандер ”, реактивни системи за залпов огън “Смерч ” и “Торнадо ”, както и модерният зенитно-ракетен комплекс С-400. За първи път в 40-минутния церемониал се включи и авиация.

По-късно денем към тържествените мероприятия се причисли и президентът Владимир Путин. Държавният глава постави цветя на мемориала Мамаев курган, а по-късно поздрави с годишнината ветерани преди празничен концерт по случай юбилея.

“С успех на нашата войска и на нашия народ приключи най-голямото стълкновение от Втората международна война, а и от цялата човешка история, не е имало други такива борби. Това бе борба, която влезе в историята като най-жестоката и най-кръвопролитната ”, съобщи съветският президент.

“Съдбата на родината и на целия свят се решаваше тогава в Сталинград и тук в най-голяма степен се прояви несломимият темперамент на нашия народ, който се сражаваше за дома си, за живота на децата си и отстоявайки Сталинград избави отечеството. Покланям се надълбоко пред Сталинград и Великата победа ”, акцентира още Путин.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР