Около 30 000 безработни ще бъдат включени в програми за

...
Около 30 000 безработни ще бъдат включени в програми за
Коментари Харесай

Около 30 000 безработни се включват в програми за обучение и намиране на работа

Около 30 000 безработни ще бъдат включени в стратегии за образование и намиране на работа. Това е заложено в Националния проект за деяние по заетостта за 2018 година, оповестиха от общественото министерство, съобщи Българска национална телевизия.

И тази година бюджетът за субсидирана претовареност, очакван от страната, остава 73 милиона лв..

Със средствата предпочитано поддръжка за намиране на работа ще получават младежите до 29-годишна възраст, трайно безработни те, хората с увреждания, безработни те над 50-годишна възраст и тези, които нямат обучение и подготовка.

През 2018 година ще започва и нова стратегия, по която ще бъдат назначени уредници, които ще управляват активността на продължително безработни те, които поставят 14 дни общественополезен труд, с цел да получават обществени помощи.Елка Димитрова - шеф " Политика на пазара на труда и трудова подвижност ", МТСП: Той ще може да възнамерява тази работа, да управлява активността.Това ще бъде изискване, с цел да се осъществя сполучливо тази активност, която и в този момент се реализира в общините. Има усложнения от време на време, тъй като в едно кметство няма задоволително личен състав, който да обърне внимание на тези хора, да ги провежда.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР