Около 3 милиона хектара гори са унищожени в Украйна от

...
Около 3 милиона хектара гори са унищожени в Украйна от
Коментари Харесай

Зеленски: Войната унищожи 3 милиона хектара гори в Украйна

Около 3 милиона хектара гори са унищожени в Украйна от началото на войната.

Това съобщи украинският президент Володимир Зеленски пред университетската общественост на Ирландия във видеообръщение, което цитира " Укринформ ".

На 15-16 ноември 2022 година в Индонезия се организира срещата на върха на Г-20. Участниците в срещата се споразумяха за взаимна декларация, състояща се от 52 клаузи, които отразяват доста съществуващи световни проблеми , напомни Зеленски.
 Зеленски пред водачите от Г-20: Сега е моментът войната на Русия да спре
Зеленски пред водачите от Г-20: Сега е моментът войната на Русия да спре

Войната би трябвало да завърши " заслужено и въз основа на Устава на Организация на обединените нации

" само че действително тя нарушава множеството от нещата, които се съдържат в декларацията. Някои от острите световни проблеми, които Г-20 заявява за решение, са умишлено основани от Русия ", смята той.

По време на срещата на върха на Г-20 Русия нанесе солидна ракетна офанзива против Украйна. През първия ден тя  изстреля към 100 ракети по украински енергийни обекти, а на идващия ден бяха нанесени още удари по електроцентрали и уреди за произвеждане на газ.

" Русия сякаш удостоверява опазването на околната среда, само че към този момент е унищожила с експанзията си съвсем три милиона хектара гори у нас! Изгорели са от обстрел. Това е единствено едно от хилядите закононарушения, осъществени от Русия против околната среда ", акцентира Зеленски.

Според данните на президента на Украйна, стотици лечебни заведения са били разрушени от съветски снаряди в цялата страна.

" Знаете ли какъв брой образователни заведения в Украйна унищожи съветската войска за 9 месеца война? 2719 са обстрелвани, а 332 са изцяло унищожени. Това са университети, учебни заведения ", добави Зеленски.

Президентът на Украйна акцентира, че съветската експанзия не е серпантина нито за ден, както не са спирали и съветските неистини към света . В тази връзка Зеленски означи, че интернационалният напън върху Русия не би трябвало да стопира нито за ден и това може да бъде направено освен от политиците, само че и от всеки на свое равнище.

" Разбира се, би трябвало да се приложат нови наказания против Русия. Това е ефикасен механизъм. Необходим е нов европейски санкционен пакет. Моля, защитавайте тази нужда на общоевропейско равнище ", сподели Зеленски.
 Съединени американски щати постановат нови наказания на Русия
Съединени американски щати постановат нови наказания на Русия

На транснационална мрежа от лица и компании, които работят за обезпечаване на технологии

В същото време, президентът на Украйна прикани ирландските студенти да популяризират истината за войната, разпалена от Русия в Украйна.

" Колкото повече групови старания се положат, толкоз по-скоро ще принудим Русия да напусне територията на Украйна и да извърши отговорностите си към света ", сподели Зеленски.

Припомняме, че на 100 милиарда $ се правят оценка вредите, нанесени на инфраструктурата на Украйна от февруари насам. Това съобщи в петък украинският министър на финансите Сергей Марченко. 

По негови думи е много мъчно да се пресметна цялостния размер на провалите, защото инфраструктурата е атакувана всекидневно.
 Унищожена е инфраструктура за 100 милиарда $ в Украйна
Унищожена е инфраструктура за 100 милиарда $ в Украйна

Eжедневните съветски удари не престават

По-рано европейският комисар по филантропичната помощ и ръководството на рецесии Янез Ленарчич означи, че вредите върху енергийната инфраструктура на Украйна наближават сериозна точка, тъй че Европейският съюз работи непрекъснато, с цел да поддържа енергийните доставки на страната.

Участниците в специфичната сесия на Общото заседание на Организация на обединените нации в понеделник одобриха резолюция за сформиране на интернационален указател на вредите, за които се допуска, че са породени от Русия на Украйна, както и за признание на нуждата от основаване на механизъм за компенсиране на загубите.

94 страни гласоподаваха в поддръжка на документа, само че самодейността не получи утвърждение от други 97 страни.

През последните няколко седмици Русия нанесе поредност от удари с ракети и дронове по енергийната инфраструктура на Украйна. Киев твърди, че е развалена до 1/3 от електроенергийната система на страната, а украинските управляващи предизвестиха, че е вероятен режим на тока заради лимитираните доставки.
 Зеленски: Повече от 10 милиона поданици на Украйна остават без ток
Зеленски: Повече от 10 милиона поданици на Украйна остават без ток

След съветската ракетна офанзива
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР