Около 26 палестинци, предимно деца, са убити при израелски удар

...
Около 26 палестинци, предимно деца, са убити при израелски удар
Коментари Харесай

Нов израелски удар отне живота на близо 30 палестинци, повечето деца!

Около 26 палестинци, най-вече деца, са убити при израелски удар по град Хан Юнис в южната част на Газа. Часове по-рано Израел насочи ново предизвестие към палестинците в Хан Юнис да се реалокират на запад от линията на огъня.

" Искаме от хората да се реалокират. Знам, че за доста от тях не е елементарно, само че желаеме да виждаме цивилни, попаднали в пресечен огън ", съобщи през вчерашния ден Марк Регев, консултант на израелския министър председател Бенямин Нетаняху.

Населението на Хан Юнис е повече от 400 000 души.

Най-малко петима палестинци са били убити и при израелски въздушен удар по бежанския лагер Балата в град Наблус, ситуиран в централната част на окупирания Западен бряг, заяви Палестинският Червен кръст.

Към момента израелската войска не е коментирала случая.

Часове по-рано Палестинският Червен кръст съобщи, че лекари оказват първа помощ на петима съществено ранени при въздушно нахлуване. Става въпрос за хора на възраст сред 19 и 25 години.

На Западния бряг, който е част от териториите, завладени от Израел при войната от 1967 година, се следи огромна вълна от принуждение след смъртоносната офанзива на бойци от " Хамас " против Южен Израел от 7 октомври.

Оттогава насам израелските сили организираха интервенции на Западния бряг, при които са умъртвили минимум 186 палестинци, в това число и 51 деца, демонстрират данни на Организация на обединените нации. Освен това осем палестинци са били убити от израелски заселници, а осем израелци са станали жертва на палестински офанзиви, сочат още данните.
ТЕМА преди 12 часа 3851 преди 14 часа 2210 преди 21 часа 1016
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР