Около 2500 души се събраха на втори протест срещу промените

...
Около 2500 души се събраха на втори протест срещу промените
Коментари Харесай

Протестът блокира центъра на София

Около 2500 души се събраха на втори митинг против измененията в Изборния кодекс пред Народното събрание довечера, откакто по-рано денем депутатите дефинитивно ги гласоподаваха и с това на процедура върнаха хартиената бюлетина. Митингът е проведен от „ Демократична България ” и „ Продължаваме Промяната ”, които се заканват, че няма да се откажат елементарно и ще предизвикват още митинги.

Част от протестиращите взеха решение да блокират придвижването пред Народното събрание и да не пропущат препинаващите коли. Това докара до съществени тапи в центъра, видя кореспондент на Lupa.bg. След къс диалог с депутати от Политическа партия и Демократична България, протестиращите бяха уверени, че не е добре да се вършат барикади и започнаха до пропущат блокираните коли.



Пред протестиращите излезе и някогашния премие Кирил Петков. Той съобщи: " Вътре битката няма да е същата, в случай че ви няма вас извън. Всъщност, депутатите от задкулисието най-вече ги е боязън от вас, от гражданския напън. Ще се борим довечера и освен - до когато би трябвало! Няма да допуснем да откраднат вашия глас, да откраднат налозите на всички вас. Всяка дребна победа, която отвоюйваме, е победа за демократичното развиване на нашата страна ".



Кирил Петков приказва пред протестиращите пред Народно събрание

След него пред множеството приказва и Атанас Атанасов от Демократична България. " Искаме реформарторските сили да ръководят България. За страдание, реставраторите отпред с Борисов овладяха тази постройка и ние би трябвало да си я върнем. Сигурен съм, че дружно ще успеем да го създадем това и не би трябвало да се отхвърляме. Бойко Борисов доста желае да си закачи някъде на ревера демократичните сили, само че това няма да стане ", сподели ген. Атанасов.

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР