Около 250 украински бежанци са прекарали нощта в центъра за

...
Около 250 украински бежанци са прекарали нощта в центъра за
Коментари Харесай

250 бежанци прекараха нощта в Елхово -

Около 250 украински бежанци са прекарали нощта в центъра за краткотрайно настаняване в Елхово.

Днес всички те ще бъдат преместени в държавните бази в разнообразни елементи на страната, съобщи Българска национална телевизия. Пристигащите в Елхово бежанци остават в центъра за не повече 72 часа. Попълват анкетни карти и съгласно потребностите им биват насочвани към някоя от държавните почивни бази.

В Елхово през вчерашния ден имаше напрежение и се наложи ръководителят на дирекцията за бежанците Марияна Тошева да дойде на място. Голяма част от бежанците споделиха, че не са имали предварителна информация какво следва, откакто изтече финансираната от страната хотелска стратегия за настаняване на 31 май. Други се оплакаха от изискванията в лагера в Елхово.

Следващият стадий от програмата за настаняване продължава до 31 август. тя планува бежанците да бъдат настанени в държавните почивни бази. На хотелите ще бъде плащано отчасти - 10 лв. дневно на човек за нощувка и 15 лв. - за нощувка и изхранване, като местата за настаняване чакат останалата част да бъде поета от бежанците посредством доплащане.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР