Около 250 състезатели от 36 държави ще участват на Европейската

...
Около 250 състезатели от 36 държави ще участват на Европейската
Коментари Харесай

Контузии вадят Янислав Герчев и Ивайло Иванов от Европейската отворена купа по джудо в София

Около 250 състезатели от 36 страни ще вземат участие на Европейската отворена купа по джудо за мъже, която ще се организира на 1 и 2 февруари в зала " Арена Армеец " в София.

Входът е свободен, а битките и в двата дни стартират от 9.30 часа. Финалите са от 15.30 часа.

На шампионата ще има състезатели от Русия, Бразилия, Франция, Израел, Украйна, Саудитска Арабия и други. България ще бъде показана от 27 състезатели, които организираха лагер на Белмекен и с неспокойствие чакат да премерят сили със своите съперници.

" Имаме опция да пробваме редица млади състезатели. Отборът беше на Белмекен три седмици на подготовка, огромна част от състезателите са здрави ", сподели на конференция през днешния ден президентът на БФДжудо доцент доктор Румен Стоилов.

От федерацията оповестиха, че е направена много натоварена стратегия с доста надпревари и всички старания са ориентирани към олимпиадата в Токио.

Двама от най-силните български състезатели Янислав Герчев и Ивайло Иванов са контузени и няма да вземат участие в шампионата.

" Янислав Герчев е със разкъсан менискус, само че до олимпийските игри няма време за интервенция, ще кара по този начин. Ивайло Иванов има междуребрено ухапване на кръста, лекува се интензивно и има усъвършенстване. Евентуално двамата би трябвало да вземат участие на шампионат в Париж идната седмица ", сподели старши треньорът на националния тим Атанас Герчев.

До последно за олимпийска квота ще се бори и Даниел Дичев в категория до 100 кг.

”Вече много време не пребивавам тук, само че проследявам всички българи. Обнадежден съм за бъдещето на българското джудо. Продължавам да се боря за квота, само че предходната година имах много болежки. Надявам се да ви посрещна в Токио ", сподели Дичев, който от няколко години живее в Япония.

При дамите квота за Токио 2020 съвсем несъмнено ще вземе Ивелина Илиева.

" Ивелина демонстрира доста устойчиво джудо. Тя беше в Япония, в този момент се готви в Белгия и другата седмица ще взе участие на шампионат в Париж ", добави доцент доктор Румен Стоилов.

Той разкри, че федерацията прави дребен център за женско джудо с нова зала на Националния стадион " Васил Левски ", която сега се ремонтира.

Следващата седмица на българските състезатели им следва присъединяване на
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР