Около 250 малки населени места останаха без ток заради тежкия

...
Около 250 малки населени места останаха без ток заради тежкия
Коментари Харесай

Заради тежък мокър сняг - 250 малки населени места са без ток

Около 250 дребни обитаеми места останаха без ток поради тежкия влажен сняг и скъсани електропроводници, оповестиха електроразпределителните сдружения, представени от БНР.

Близо 120 обитаеми места в Североизточна България са без ток сега. Проблеми с електрозахранването има най-много в Шуменско, Варненско и в регионите на Горна Оряховица. Без ток са стотина села в Югоизточна България, главно в планинските местности на Смолян и Кърджали.

Без ток са и консуматори в Хасковско. По думите на Петър Костадинов от EVN в две обитаеми места са счупени стълбове, като възобновяване им ще отнеме време. Ще бъдат обезпечени генератори в село Добромир в региона на Руен, както и в село Елена в региона на Хасково.

 Снеговалежът затвори пътища и ограничи придвижването Виж още

Около 20 дребни обитаеми места са без ток и в Западна България, където се чака до ранния следобяд повредите да бъдат отстранени, пък сподели Борислава Луканова от ЧЕЗ.

" Във Враца тази заран екипите работиха по премахване на повреди в община Оряхово и се оправиха в къс период. Работи се и по няколко единични сигнала в община Роман. В момента се работи по премахване на вреди по няколко електропровода в област Плевен. В София и Благоевград няма никакви повреди по мрежата, макар снега. В останалите области екипите на ЧЕЗ отстраняват единични повреди ", изясни той.

Отстраняват се повреди по електропреносната мрежа и в област Кърджали. Там се работи и по унищожаване на паднали дървета по пътищата. Основните пътни артерии са проходими при зимни условия. Снежната завивка в Източните Родопи е сред 10 и 20 сантиметра.

Най-много обитаеми места без ток има в община Джебел, заяви заместник-кметът Емил Куцев. Село Софийци, Слънчоглед, Вълкович, Устра и част от кварталите на града - " Прогрес " и " Брягово ", са останали без ток. Основните пътни артерии до съвсем всички кметства без изключение са отворени, само че има махали, до които към момента няма достъп за коли.

Три села в община Кирково тази нощ също са останали без ток и там сега се работи за премахване на повредите. Заради мокрия и тежък сняг има паднали дървета по пътищата в общината, пък сподели заместник-кметът Тасим Хадживейсал. По думите му пътищата са изчистени и проходими при зимни условия. Основно недоволства има от скъсани кабели, паднали дървета.

Непроходим е пътят за село Безводно в община Черноочене. В региона няма обитаеми места без ток.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР