Около 250 граждани подадоха жалба срещу правителството в заради публикуването

...
Около 250 граждани подадоха жалба срещу правителството в заради публикуването
Коментари Харесай

Колективен иск срещу Черна гора, публикували списък на карантинираните

Около 250 жители подадоха тъжба против държавното управление в поради публикуването на лист с лицата, на които им е наложена, и на част от лицата, инфектирани с. За това заяви черногорският вестник „ Дан ”, представен от БГНЕС.
Според изданието, по-голяма част от жалбите са подадени в Подгорица, а желаните компенсации са в интервала сред 5 и 10 000 евро.
 Опозиционните празненство в Черна гора подписаха съглашение за съдействие Опозиционните празненство в Черна гора подписаха съглашение за съдействие
Лидерите на трите най-големи опозиционни обединения в Черна гора подписаха съглашение за съдействие в бъдещото управление на стран...
Подобни дейности, свързани с публикуването на персонални данни, са в несъгласие с правото на персонален живот и правото на отбрана на персоналните данни, обезпечени от член 40 и член 43 от Конституцията на Черна гора, и с правото на ценене на персоналния и фамилния живот, обезпечено от наредбата на член 8 от Европейската спогодба за отбрана на правата на индивида и главните свободи, разяснява юрист, който пази огромна част от жалбоподателите.
Той акцентира, че персоналните данни са оповестени без единодушието на засегнатите лица, макар ясно записаните разпореждания в Закона за отбрана на персоналните данни.
Десет души от Бйело Поле към този момент са подали тъжби против страната.
Конституционният съд на Черна гора отхвърли решението на Националния координационен орган по заразни заболявания от 21 март да се разгласяват имената на лицата в самоизолация като противоречащо на Конституцията на страната, Закона за отбрана на персоналните данни, Европейската спогодба и Конвенцията на Съвета на Европа. До решението на Конституционния съд се стигна по самодейност на неправителствената организация Граждански съюз.
 В Черна гора честват рухването от власт на Мило Джуканович В Черна гора честват рухването от власт на Мило Джуканович
Бой сред последователи на опозицията и ръководещата Демократическа партия на социалистите (ДПС) беляза митингите в столицата Подгориц...
На 21 март Националният координационен орган разгласява имената на жителите, сложени в наложителна самоизолация. Правителството разгласява листата на своята интернет страница и постоянно го актуализираше с нови данни, а по-късно го отстрани. Според координационния орган, публикуването на листата е от изгода при спазването на ограниченията за самоизолация и за отбрана на публичното здраве. Въпреки че описът беше свален, информацията за лицата в него остана в интернет и може да бъде открит, като в него попадат името и семейството, както и адресът на съответния жител.
В общественото пространство се появи и лист на лицата, инфектирани с ковид. Разследващите органи започнаха инспекция под публичен напън и на 7 април се стигна до арест в Подгорица на човек, за който има подозрения, че е разгласил листата. В него попадат 60 имена на жители на Подгорица, техния обединен цивилен номер и годината на раждане.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР