Около 250 000 яйца с фипронил са били намерени и

...
Около 250 000 яйца с фипронил са били намерени и
Коментари Харесай

Откриха 250 000 отровни яйца в Пловдив

Около 250 000 яйца с фипронил са били открити и са били възбранени в склад в Търговиите в Пловдив. Част от тях – към 20-30 000 бройки с партидни номера 3BG04001, 1BG04001 и 3BG04003, са били доставени и по рафтовете в магазините в регионалния център.

Още предишния вторник обаче всички количества от инфектираните с фипронил яйца са били конфискувани от склада и от комерсиалната мрежа в Пловдив. Това заяви шефът на Областната дирекция по сигурност на храните в Пловдив доктор Камен Янков.

„ Да, предишния вторник са открити в магазините в града, само че към този момент са конфискувани и към този момент не могат да се открият в магазинната мрежа в Пловдив. Цялата партида е общо към 250 000 бройки. Иззетите яйца ще бъдат унищожени. Няма по какъв начин да бъдат изгорени в екарисаж, защото съдържат химическо вещество. Затова ще бъдат загробени”, сподели доктор Янков.

По думите му яйцата от трите партиди са сложени под забрана и са създадени от компаниите " Консорциум Агробизнес " АД и " Агроинвестпродукт " ООД.

Заразените с фипронил яйца могат да бъдат нездравословни за здравето на индивида единствено в случай че всеки ден се употребяват по кг – два от тях, което на процедура не е допустимо.

Въпреки това, с цел да бъдат спокойни потребителите, от БАБХ прецизираха, че безусловно всички яйца с трите партидни номера са били конфискувани от склада за продажба на едро в Пловдив, както от комерсиалната мрежа в града.

„ Хората могат да бъдат спокойни. Няма яйца с фипронил в магазините на дребно в града и областта”, бе безапелационен доктор Янков, представен от " Монитор ".

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР