Около 25 000 души излязоха на протест днес в Ереван

...
Около 25 000 души излязоха на протест днес в Ереван
Коментари Харесай

Хиляди протестират срещу арменския премиер Пашинян

Около 25 000 души излязоха на митинг през днешния ден в Ереван с искане за оставката на арменския министър председател Никол Пашинян, който е под напън след арменското проваляне в спора за Нагорни Карабах, воден с Азербайджан, съобщи Франс прес.

Протестът е в първия ден на обща стачка по апела на опозицията, осведоми Българска телеграфна агенция. Демонстрантите се събраха макар студа към постройките на държавното управление, на няколко министерства и основната прокуратура.

"Това държавно управление към този момент не е наше. Неговите решения не са законни и то би трябвало да си върви ", съобщи пред протестиращите Ишхан Сагателян, една от водещите опозиционни фигури. "Никол, изменник! ", скандираха стачкуващите и развяваха арменски флагове и флага на Нагорни Карабах.

Служители на метрото в Ереван са се включили към протестното придвижване, оповестяват опозиционни източници. Вчера профсъюз от столичния университет също прикани за присъединение към стачката.
В първия ден на митингите опозицията издигна и палатков лагер на централния Площад на Републиката, против постройката на държавното управление, съобщи ТАСС.

Президентът на Армения Армен Саркисян пък прикани за предварителни избори, а до произвеждането им властта да се съобщи на държавно управление на националното единодушие, съобщи ТАСС. Премиерът Пашинян съобщи, че няма да подаде оставка, тъй като всяка промяна на държавното управление би трябвало да стане посредством избори. Но негови поддръжници към този момент споделиха, че не изключват опцията за предварителни избори.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР