Около 230 души са били ранени на протестите в ливанската

...
Около 230 души са били ранени на протестите в ливанската
Коментари Харесай

230 души са ранени на протестите в Бейрут

Около 230 души са били ранени на митингите в ливанската столица Бейрут, откакто се стигна до конфликти сред стачкуващите и полицията, заяви ливанският офис на Червения кръст в обществената мрежа Туитър. На 140 от потърпевшите е оказана здравна помощ, като към 80 от тях са били признати в болница.

По-рано полицията използва сълзотворен газ и водни оръдия, с цел да разпръсне протестиращите. Участниците в многомесечните всеобщи акции упорстват за промени в политическия и икономическия живот на страната.

На 17 октомври държавното управление разгласи, че вкарва такса за потребление месинджъра на WhatsApp за телефонни диалози - беше избрана сумата от 20 американски цента дневно. В отговор на това стартирана митингите, които на практика сковаха страната. Бяха затворени учебните заведения и огромна част от предприятията.

В доста градове бяха издигнати барикади.

Премиерът Саад Харири даде обещание възстановяване на ситуацията и даде три денонощия на сътрудниците си в държавната коалиция, с цел да изработят оферти за излизане от рецесията.

От министерството на известията обявиха, че таксите няма да влязат в действие.

Демонстрантите обаче одобриха това с съмнение и желаеха оставката на държавното управление, като нарекоха препоръчаните промени " обезболяващи ". /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР