Около 22 000 души са засегнати от вируса, а в

...
Около 22 000 души са засегнати от вируса, а в
Коментари Харесай

Свинският грип отново убива


Около 22 000 души са наранени от вируса, а в границите на миналите три седмици цели 342 бяха покосени от него (най-голям брой смъртни случаи за всичките 8 месеца).

Изключително обезпокоителен е фактът, че броят на смъртните случаи през тази година е четири пъти по-голям от този, регистриран през предходната. Това единствено по себе приказва за влошаващата се обстановка.

Щатът Махаращра, намиращ се в югозападната част на страната, е най-сериозно обиден. Смъртността там възлиза на 437 души съгласно данните, разкрити от индийското министерство на опазването на здравето. В прилежащият щат, Гуджарат, към този момент са регистрирани общо 297 смъртни случая, заяви осведомителната организация PTI.

Д-р Санджай Гурурай, медицински шеф на индийската клиника „ Шанти “, изведе значим факт нескрито. Той напомни, че частните лечебни заведения не са длъжни да дават доклад на министерството на опазването на здравето по отношение на пациентите си. „ Това значи, че броят на смъртните случаи и този на болните е евентуално в пъти по-голям от записания в формалния отчет. “

Преди 2 години в Индия още веднъж вилнееше свински грип, който умъртви 1900 души. Положението беше най-тежко през 2009-2010 година, когато вирусът засегна близо 50 000 души и погуби повече от 2700. По всичко наподобява, че заболяването се завръща с все мощ.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР