Около 216 000 деца са станали жертви на насилие от

...
Около 216 000 деца са станали жертви на насилие от
Коментари Харесай

Френски католически свещеници - педофили са малтретирали 216 000 деца от 1950 г.

Около 216 000 деца са станали жертви на принуждение от страна на членове на католическото духовенство във Франция от 1950 година, разяснява ръководителят на група, проверяваща злоупотребите от членове на Църквата, оповестяват БиБиСи, " Ройтерс " и " Франс 24 ".

Жан-Марк Сове приказва при публикуването на дълъг отчет за полово принуждение във Френската католическа черква .

Той сподели, че броят може да нарасне до 330 000 , когато се включат злоупотреби от страна на миряни от Църквата.

Една жертва назова отчета повратна точка в историята на Франция .

Говорейки при представянето на отчета, той осъди йерархията на църквата и назова институцията нефункционална.

Сове, върховен държавен чиновник, съобщи, че католическата черква е показала грубо равнодушие към жертвите .

Комисията откри доказателства за 2900 до 3200 насилници педофили - от общо 115 000 свещеници и други духовници.

Докладът се основава на църковни, правосъдни и полицейски архиви, както и на изявленията с жертви .

Разследването е предоставено от Френската католическа черква през 2018 година след редица кавги в други страни.

Скандалът във Франция е последният, който удари Римокатолическата черква, която бе разтърсена от кавги със полово принуждение по целия свят, постоянно включващи деца , през последните 20 години.

Сове разяснява, че отчетът, който обгръща 2500 страници , се е опитал да дефинира количествено както броя на насилниците, по този начин и броя на жертвите .

Той също по този начин прегледа " механизмите, по-специално институционални и културни " в границите на Църквата, които разрешиха на педофилите да съществуват и ще предложи 45 оферти.

Оливие Савиняк, началник на асоциацията на жертвите Parler et Revivre, който способства за следствието, сподели пред " Асошиейтед прес ", че " това е опустошително, тъй като съотношението сред 216 000 и 3 000 е един принудител на 70 жертви . Това е ужасяващо за френското общество, за католическата черква ".

Независимата комисия е образувана откакто папа Франциск одобри забележителна мярка, задължаваща тези, които знаят за половото принуждение в Католическата черква, да рапортуват за това на своите началници.
 Папа Франциск отстранява
Папа Франциск отстранява " папската загадка " при следствия на полово принуждение

Папата употребява властта си, с цел да пренапише съответни елементи от каноничното право

Съставен от 22 юридически експерти, лекари, историци, социолози и теолози , отчетът проверява изказванията за полово принуждение над деца от духовници от 50-те години на предишния век.

Когато стартира работата си, комисията прикани за изказвания на очевидци и сътвори телефонна гореща линия , след което заяви, че е получила хиляди известия през идващите месеци.

" На никого няма да е елементарно ", сподели Филип Портие, социолог, който е част от комисията. " Това ще има резултат на бомба ", добави Савиняк.

Епископ Ерик де Мулен-Бофор съобщи, че се притеснява, че отчетът ще разкрие " значими и плашещи числа ", по време на среща с енориаши от неговата епархия.

Послание от църковните управляващи до свещениците и енориите преди литургиите през уикенда предизвести, че публикуването на отчета ще бъде " недопечен и сериозен миг ", който приканва за " отношение към истината и съчувствие ".

Сове съобщи през ноември, че разглеждането на подозрителни случаи на педофили " в предишното постоянно е било неправилно ".

Той сподели, че е " извънредно съществено това, че е могло да има някои институции и някои общности, в дребен брой, където да са осъществени систематични злоупотреби ".

В множеството случаи обаче наказателно гонене е малко евентуално , защото злоупотребата е настъпила отвън френската отминалост и остава неразбираемо какви дейности ще предприеме самата черква против нарушителите. Някои от насилниците са прекомерно възрастни за съд съгласно френския закон.

Очаква се отчетът да бъде деликатно изследван във Ватикана , където въпросът беше издигнат от папата през септември по време на среща с френски епископи.
 Католическата черква прибавя в каноничното си право половото принуждение над деца като закононарушение
Католическата черква прибавя в каноничното си право половото принуждение над деца като закононарушение

Това е някогашен блян на деятели против педофилията
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР