Около 210 техници и персонал по безопасността са на дежурство

...
Около 210 техници и персонал по безопасността са на дежурство
Коментари Харесай

Призовават за ротация на служителите в “Чернобил“, не са излизали от централата от две седмици

Около 210 техници и личен състав по сигурността са на дежурство в атомната електроцентрала в Чернобил към този момент съвсем две седмици, написа " Дойче веле ", цитирайки известие на Международната организация за атомна сила (МААЕ).

Дежурството им е още от деня преди съветските сили да завладяват обекта.

Украйна сподели на МААЕ, че личният състав има достъп до храна, вода и малко медикаменти, само че ситуацията им се утежнява.

„ Призовавам силите, които дейно управляват обекта, незабавно да обезпечат безвредната ротация на личния състав там “, сподели шефът на МААЕ Рафаел Мариано Гроси.

По думите му за нуклеарната сигурност е от значимо значение личният състав да може да почива и да работи на постоянни смени.

Въпреки че към този момент не е работеща електроцентрала, Чернобил в никакъв случай не е била изцяло изоставена, и централата към момента изисква непрекъснато ръководство.

След като реактор номер четири експлодира преди 36 години, другите му реактори продължиха да работят няколко години и цялостен град - Славутич - беше издигнат за настаняване на служащи, които бяха евакуирани след повредата.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР