Около 21 часа тази вечер река Искрецка е придошла. Това

...
Около 21 часа тази вечер река Искрецка е придошла. Това
Коментари Харесай

Река Искрецка е придошла, очаква се бедствената ситуация в Своге да се нормализира

Около 21 часа довечера река Искрецка е придошла . Това е съобщил кметът на село Искрец Радослав Янчев, представен от БНР.

Очаква се обстановката с водоподаването села да се възстановява в идващите дни.

През днешния ден дебитът на водоизточника стартира доста се усили и към 18 часа доближи близо 90 литра в секунда.
 Увеличава се дебитът на водата за Своге и околните села
Увеличава се дебитът на водата за Своге и околните села

Той е достигнал 41 литра в секунда

Припомняме, че ВиК София-област работи по създаване на два шахтови кладенеца. Днес ще бъдат доставени помпите за тях и ще стартира подаване на вода до довеждащ тръбопровод към град Своге.

През днешния ден стартира и работата по нов сондаж, откакто е извършена среща с хидролози и е конкретизирано мястото за построяването му.

Зам.-кметът на община Своге Илия Богданов прикани институциите да работят бързо, с цел да не бъде позволена филантропична рецесия. " Защото не е единствено питейната вода, която ние ще осигурим, тя е нужна, само че незадоволителна, тъй като след няколко дни ще прерасне в тежка филантропична рецесия, защото е належащо хората и да се мият, да се къпят, да перат и така нататък ", съобщи той.
 БЧК даде 5 тона вода на Своге
БЧК даде 5 тона вода на Своге

Това стана поради бедствено състояние

Заради бедствено състояние на територията на Община Своге, Българският Червен кръст даде 5 тона минерална вода от бедствения си запас, с която предпочитано да бъде обезпечена работата на болничните заведения и детските градини в Своге и засегнатите села Искрец, Свидня и Церово.

Община Своге разгласи бедствено състояние поради прекъсване на водата. Решението за тази мярка е взето на съвещание на Кризисния щаб по бедствия и повреди в 21.30 ч. в понеделник.

Причината е ненадейно прекъсване на притока на вода в река Искрецка, което води до прекъсване и на водоснабдяването в селата Искрец и Свидня, Своге и елементи от село Церово.
 Фандъкова прати вода на Своге
Фандъкова прати вода на Своге

Водоноски и контейнери с вода са предоставени за две детски градини и болница
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР