Около 2030 г. Китай планира да изгради търговска 6G мрежа.

...
Около 2030 г. Китай планира да изгради търговска 6G мрежа.
Коментари Харесай

Китай планира 6G мрежа

 Около 2030 година Китай възнамерява да построи комерсиална 6G мрежа. С проучванията, които се правят върху главните теории и проби на 6G спектъра, страната ще бъде в положение да трансформира своите преимущества в 5G в добра база за идващото потомство ултрабърза безжична технология.

Междувременно, очаквайки по-яростни офанзиви от Вашингтон, в опит да бъдат подкопани напъните на Пекин за създаването на 6G, операторите и производителите на телекомуникационно съоръжение в Китай слагат приоритет на превъзмогването на зависимостта от американските доставки в своите 6G тактики. Те също по този начин биват съветвани да се приготвят за по-нататъшно софтуерно делене от Съединени американски щати в ерата на 6G, съгласно източници, близки до държавното управление.

" Имаме огромни упования за идващото потомство безжични технологии, които ще бъдат създадени от Китай, считаме, че китайските компании могат да имат по-голямо въздействие в основаването на интернационалните правила, както и че ще разчитаме по-малко на американски технологии ", споделя в изявление за вестник Global Times Лиу Гуан`и от изследователския институт на " Чайна мобайл ". " Започнахме 5G изследвания всъщност едновременно със Съединени американски щати и Европа. Сега проектът ни за 6G идва по-бързо " от Съединени американски щати, отбелязва той, добавяйки, че Китай ще има преимуществата на първопроходеца.

Пекин възнамерява да пусне своята 6G мрежа към 2030 година, оповестиха източници, близки до китайското държавно управление пред Global Times. Очаква се интернационалната индустриална организация, която ръководи клетъчния стандарт, прочут като 3GPP, да стартира да изготвя 6G стандарти през 2025 година.

През ноември Китай публично започва проучвания и разработки за 6G мобилна мрежа. Две работни групи бяха основани с разнообразни задачи – изследване на методите, по които ще се реализира развиването на 6G и за проучване на софтуерната еволюция на това потомство мрежи.

По думите на Лиу обаче, работата на " Чайна мобайл " по свръхбързата мобилна услуга е почнала по-рано. Идентифицирането на главните технологии за 6G мрежата започва предходната година. В началото на 2019 година е основан вътрешен проучвателен екип за 6G, управителен от него. Друг телекомуникационен оператор – " Чайна телеком ", също е почнал изследвания на 6G технологията през 2018 година, заяви представителят на компанията пред Global Times.

Лиу Гуан`и споделя, че китайските телекомуникационни оператори и производителите на съоръжение са доста чувствителни към технологиите и са много адаптивни. " Когато доста хора по света към момента са свързани с 4G мрежи, а 5G е в начален стадий, ние взехме самодейността и разкрихме 6G проекти, проправяйки пътя към налагането на евентуална технология от ново потомство, която е жизненоважна за установяване на бъдещата икономическа конкурентоспособност и прекрояване на световната икономическа гравитация ", изяснява той.

Китайският софтуерен колос " Хуауей ", който сега е съществена цел на Вашингтон в комерсиалната война с Китай, стартира изследване на 6G технологията " доста от дълго време ", съобщи създателят ѝ Жън Джънфей в изявление за медиите през септември. Той посочи, че проучванията на 6G вървят редом с тези за 5G.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР