Около 2000 украински войници са били убити, а над 5000

...
Около 2000 украински войници са били убити, а над 5000
Коментари Харесай

Русия: 2000 украински войници са загинали в битката за Лисичанск

Около 2000 украински бойци са били убити, а над 5000 са били ранени в. Това рапортува съветският министър на защитата Сергей Шойгу на президента Владимир Путин, оповестява ТАСС.

" Офанзивата за се оказа сполучлива . Отне две седмици, с цел да обкръжим и унищожим [украинските] сили наоколо до Лисичанск и Северодонецк ", съобщи той.

Шойгу добави, че интервенцията е завършила през вчерашния ден с освобождението на Лисичанск - един от най-големите градове на ЛНР.

" По време на настъплението беше овладяна територия от 670 квадратни километра. Общите загуби на украинските въоръжени сили са 5469 , като непоправимите загуби възлизат на 2218 ", означи съветският министър.
 Лисичанск - обект на неразбираемо брутална тактичност
Лисичанск - обект на неразбираемо брутална тактичност

Украинските сили там към момента се съпротивляват

По негови данни украинската войска е изгубила 196 танка и друга бронирана техника, 12 самолета, хеликоптер, 65 безпилотни летателни апарата, 6 ракетни системи с огромен обхват, 166 полеви артилерийски оръдия и миномети, както и 215 автомобила . " Противникът е оставил в Лисичанск 39 танка и друга бронирана техника, 11 артилерийски оръдия и минохвъргачки ", добави Шойгу.

Той уточни и че се поставят старания за разминиране на града, както и за обезпечаване на филантропични доставки и даване на здравна помощ на цивилни.

В неделя съветското командване съобщи, че Независими специалисти не изключват опцията украинските сили да са се отдръпнали от Лисичанск проведено, без да виждат смисъл да го пазят по-нататък . Така направиха и а , само че решавайки, че.
 Шойгу рапортува на Путин: ЛНР е освободена
Шойгу рапортува на Путин: ЛНР е освободена

В неделя съветското командване съобщи, че градът е изцяло отсечен и обкръжен
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР