Около 2000 семейства са се възползвали от програма за детегледачки

...
Около 2000 семейства са се възползвали от програма за детегледачки
Коментари Харесай

Около 2000 майки са се възползвали от програма за детегледачки

Около 2000 фамилии са се възползвали от стратегия за детегледачки на МТСП. Това стана ясно от коментара на заместник-социалния министър Султанка Петрова пред News.bg.

" Има извънредно огромен интерес към тази стратегия. Около 2000 майки към този момент са се възползвали от нея ", осведоми тя. Това е извънредно значимо, тъй като доста млади майки желаят да стартира работа, а тази стратегия даде късмет на децата, които не са настанени в детско заведение, да бъдат отглеждани в домашни условия, а майката да стартира работа, разясни Петрова.

Важното, по думите й, е, че родителите имат правото да изберат индивида, който да се грижи за тяхното дете. С тази стратегия имаме късмет да подпомогнем родителите на децата, които не са съумели да се класират за детска градина, сподели още заместник-социалният министър.

Петрова е удовлетворена, че се оказва помощ на родители, чиито деца не са влезнали в детска градина. " Ние би трябвало да имаме отговорност към нашите деца и те би трябвало да бъдат равни ", акцентира тя. За нас е извънредно значимо да задържим младежите, за нас това е приоритет и ние ще вървим в тази посока, посочи заместник-социалният министър.

Припомняме, от 28 септември Агенцията по заетостта стартира приема на заявки по план " Родители в претовареност ". Той подкрепя родителите да продължат трудовата си реализация и в същото време да бъдат спокойни за развъждането на своите деца посредством обезпечаване на детегледачи. Проектът е съфинансиран от Европейския обществен фонд на Европейския съюз посредством Оперативна стратегия " Развитие на човешките запаси " 2014-2020. Общият размер на безвъзмездната финансова помощ по плана е 20 млн. лева /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР