Около 2000 работници и служители на Булгартабак от цялата страна

...
Около 2000 работници и служители на Булгартабак от цялата страна
Коментари Харесай

Хиляди работници от "Булгартабак" на протест: Не сме контрабандисти!

Около 2000 служащи и чиновници на Булгартабак от цялата страна излязоха в студа на митинг против клеветите на Христо Иванов и компания, които ги назовават контрабандисти и клеветят положителното име на компанията. Подозренията на хората, че акцията на Христо Иванов е поръчка от гуруто на капиталци Иво Прокопиев, си проличаха и в надписите на плакатите, които бяха издигнали.
Работниците са афектирани от провокацията, която беше направена от деятели на партия " Да, България ". " Миналата седмица офисът на БТ осъмна с надпис " Контрабандтабак " ние по тази причина сме излезли всички чиновници, с цел да кажем - ние не сме контрабандисти!



Ние не сме нарушители и не желаем представители на провалени политически планове от по този начин наречените услужливи медии да спекулират с това и да ни свързват с терористични организации ", съобщи пред Канал 3 един от чиновниците на компанията Слави Савов.

" Ние желаеме българските институции да вземат отношение този път и да не разрешат груба интервенция в сполучлива българска компания ", добави той.



Колегата му Христо Япраков добави, че хората са тук, възмутени от акцията против тях. " Днес служащите са тук не с цел да защитят БТ, а да защитят работните си места ", съобщи Япраков.

" Тук сме, с цел да заявим изрично, че желаеме БТ да съществува, желаеме да работим, да храним фамилиите си и не желаеме да ни упрекват, че сме нарушителите в България ", сподели протестиращият.

" Никой не е потвърдил нищо. Правиха се хиляди инспекции в БТ, 6 месеца бяхме под блокада на митничари, служители на реда, всяка кутийка се ревизираше по какъв начин се прави, къде излиза, никой не можа да потвърди, че ние вършим нещо неправилно ", изригна служащият. " Ние желаеме да каже страната - е ли по този начин, или не е?! " И се заканиха, че в случай че е належащо, идващия път могат да дойдат и 5000 души, колкото са всички, които работят в компанията. Протестиращите се разделиха на два лъча - по-малката група от към 200 служащи се насочи на митинг пред централата на " Да, България ", а останалите потеглиха към Народното събрание, с цел да внесат петицията си за изчистване на името на " Булгарбатак ", след което маршрутът им беше към Министерския съвет.



" Отиваме пред централата на партията " Да, България ", тъй като считаме, че те заслужават да изразим нашето отношение към това, което те направиха и се изгавриха с името на една компания, която тази година навърши 70 година ", съобщи Слави Савов, който потегли с първия лъч.



" В Народното събрание връчваме петиция с формалната позиция на компанията страната да си влезе в ролята като страна и да се спре спекулацията по въпроса - е ли е " БТ " контрабандист, или не е! ", добави сътрудника му Христо Япраков. През това време другият лъч се готвеше да потегли към Народното събрание, а в студения ден работнички на " Булгартабак " извиха кръшно протестно хоро под звуците на македонски песни.


Снимки: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР