Около 2000 пингвина са умрели по крайбрежието на Източен Уругвай

...
Около 2000 пингвина са умрели по крайбрежието на Източен Уругвай
Коментари Харесай

Откриха 2 000 мъртви пингвина на уругвайския бряг

Около 2000 пингвина са умрели по крайбрежието на Източен Уругвай през последните 10 дни, а повода, която не наподобява да е птичи грип, остава мистерия, оповестиха управляващите.

Магелановите пингвини, най-вече млади екземпляри, са умрели в Атлантическия океан и са били отнесени от теченията до уругвайския бряг, съобщи Кармен Лейзагойен, началник на отдела за фауна към министерството на околната среда.

" Това е гибел във водата. Деветдесет % от тях са млади екземпляри, които идват без ресурси от мазнини и с празни стомаси ", сподели тя и акцентира, че всички взети проби са негативни за птичи грип.

Магелановите пингвини гнездят в южната част на Аржентина. През зимата в южното полукълбо те мигрират на север в търсене на храна и по-топли води, като доближават даже до крайбрежието на бразилския щат Еспирито Санто.

" Нормално е прочут % от тях да умрат, само че не и подобен брой ", сподели Лейзагойен, като напомни, че предходната година в Бразилия е имало сходно измиране по неустановени аргументи.

Хектор Каймарис, шеф на предпазената зона Лагуна де Роча , съобщи пред Агенция Франс Прес, че е преброил повече от 500 мъртви пингвина на разстояние 10 км от атлантическото крайбрежие.

Защитниците на околната среда изясняват увеличението на смъртността на магелановите пингвини с несъразмерния и противозаконния лов на риба.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР