Oколо 2000 непалци бяха вербувани от Русия за участие във

...
Oколо 2000 непалци бяха вербувани от Русия за участие във
Коментари Харесай

Sky News: Oколо 2000 непалци са вербувани от Русия за войната срещу Украйна

Oколо 2000 непалци бяха вербувани от Русия за присъединяване във войната против Украйна . Тази цифра се основава на свидетелства на завърнали се бойци и данни от съветската миграционна работа и е съпоставена с оценки, предоставени от деятели, подкрепящи фамилиите на тези непалци, които към момента служат или са убити във войната в Украйна, оповестява Sky News.

Телевизионният канал беседва с 35-годишен непалец на име Ганеш, който е прекарал четири месеца и половина в борби в Донецка област, преди да успее да се върне вкъщи.

Той сподели пред кореспонденти, че непалските бойци са били третирани " като пушечно месо " и че когато са били изпратени в Украйна, не са имали задоволително храна и са били бити от съветски бойци .

" Това беше в действителност ужасно. Това не бяха борби човек на човек, патрон в патрон. Бяхме атакувани от дронове и беше извънредно ", споделя той.

Ганеш сподели пред Sky News, че е видял трима непалци убити на бойното поле, само че е чувал за доста повече жертви.

През януари Би Би Си писа, че има данни за 254 непознати жители, които са се сражавали и са починали в Украйна като част от съветските сили . Ройтерс заяви, че сега 100 непалски жители са в неопределеност.

През декември 2023 година, а също по този начин изиска да бъдат изпратени телата на починалите в Непал и Москва да изплати обезщетения на фамилиите им.

Суперинтендант Наварадж Адхикари сподели пред Sky News, че полицията подхваща ограничения против сътрудници (вербовчици) - хора, които оказват помощ за попълването на документите, нужни за влизане в Русия и нелегално водене на война. " Полицията към този момент е арестувала 22 обвинени ", сподели той.
 Непал забрани на жителите си да работят в Русия и Украйна
Непал забрани на жителите си да работят в Русия и Украйна

Заради гибелта на непалски бойци по време на работа в съветската армия
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР