Около 2000 лекари бяха ранени при експлозия в пристанището в

...
Около 2000 лекари бяха ранени при експлозия в пристанището в
Коментари Харесай

2000 лекари са ранени при взрива в Бейрут

Около 2000 лекари бяха ранени при детонация в пристанището в Бейрут, съобщи шефът на градския съюз на медицинските служащи в града Шараф Абу Шараф. Това заяви ТАСС.

" Най-малко 2000 ливански лекари бяха ранени и изгубиха работата си, а частните им клиники бяха унищожени от гърмежа ", сподели Абу Шараф, съобщи News.bg.

Също по този начин към половината от огромните лечебни заведения в Бейрут имат незабавна потребност от финансова помощ. Ръководителят на съюза добави, че лекарите, които са изгубили работата си, се пробват да намерят работа в чужбина, което провокира отлив от експерти.

На 4 август в пристанището в ливанския град Бейрут стана мощна детонация. В резултат на нещастието са ранени повече от 5 хиляди души, повече от 300 хиляди са останали без дом. Ливанският министър председател Хасан Диаб съобщи, че детонацията е породена от погрешно предпазване на 2750 тона амониев нитрат. В непосредственост до постройките, както и тези, ситуирани в радиус от няколко километра от мястото на детонацията, бяха унищожени.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР