Oколо 200 служители на МВР участват пряко в охраната на

...
Oколо 200 служители на МВР участват пряко в охраната на
Коментари Харесай

Oколо 200 служители на МВР участват пряко в охраната на избирателните секции в област Търговище

Oколо 200 чиновници на Министерство на вътрешните работи вземат участие директно в защитата на изборните секции в област Търговище. Денят на изборите за членове на Европейския парламент от Република България и за народни представители стартира в спокойна конюнктура. Предприети са всички нужни ограничения за запазване на публичния ред, пожарната сигурност и обезпечаването на умерено протичане на изборния развой, заяви представителят на Областната дирекция (ОД) на Министерство на вътрешните работи в Търговище Ани Кръстева.  

Служителите на бранш „ Български документи за идентичност “ в Търговище и звената му в Районното ръководство (РУ) в Попово и РУ-Омуртаг в днешния избирателен ден ще работят от 8:30 до 19:00 часа и ще издават удостоверения (за изгубени, откраднати, развалени, унищожени или с изминал период персонални карти) с оглед жителите да могат да упражнят изборните си права.

От началото на приема на претенции за издаване на удостоверения – 4 юни, досега в бранша и в паспортните звена в гореспоменатите две районни ръководства, са издадени пет удостоверения на жители, непритежаващи годни документи за идентичност, с които да упражнят правото си на глас. 

Удостоверенията, осигуряващи опция за практикуване на правото на глас в деня на изборите за членове на Европейския парламент и за народни представители, се издават единствено след приемане на заявление за издаване на персонална карта. Удостоверението се издава, с цел да послужи само пред секционната изборна комисия и е годно единствено за изборния ден, написа Българска телеграфна агенция.

Гражданите могат да подават сигнали, свързани с нарушавания, които попречват естественото протичане на изборния развой, на денонощната телефонна линия на министерството 02/90 112 98, както и на имейл [email protected]. Сигнали за възможни нарушавания на изборното законодателство могат да се подават и на открития за задачата в ОДМВР-Търговище денонощен телефон 0601/60216. 

В изборните пространства не се позволяват въоръжени хора и такива, носещи предмети, рискови за живота и здравето на жителите. Забранява се използването на мобилни телефони, фотоапарати или друга възпроизвеждаща техника за снимане на метода на гласоподаване. Служителите на Министерство на вътрешните работи ще се намесват за възобновяване на реда, когато това е належащо и има надлежно решение на изборната комисия, напомнят от ОДМВР-Търговище. 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР