Около 200 пациенти са били евакуирани от Индонезийската болница в

...
Около 200 пациенти са били евакуирани от Индонезийската болница в
Коментари Харесай

Около 200 пациенти са евакуирани от Индонезийската болница в Газа

Около 200 пациенти са били евакуирани от Индонезийската болница в Ивицата Газа, която през вчерашния ден стана цел на гибелен израелски удар, съобщи Франс прес, като се базира на представител на министерството на опазването на здравето на следената от ислямисткото придвижване " Хамас " палестинска територия. 12 души бяха убити, а десетки - ранени, при попадение в лечебното заведение покрай бежанския лагер Джабалия в северна Газа.

Около 200 пациенти са били евакуирани от Индонезийската болница в съгласуваност с Международния комитет на Червения кръст след израелския удар, сподели цитираният представител на здравното министерство в Газа Ашраф ал Кидре. Той посочи, че в лечебното заведение остават почти 400 пациенти, като се работи за тяхното пренасяне в други лечебни заведения.

Индонезийската болница в Газа разполага със 140 кревати, означи представителят. В лечебното заведение обаче освен има няколко пъти повече пациенти, само че и там са намерили заслон към 2000 разселени поданици на палестинската територия.

Вчера имаше известия за сражения към редица лечебни заведения в Ивицата Газа. Израелската войска отхвърля изказванията на " Хамас ", че взема съзнателно под прицел лечебни заведения, и на собствен ред упреква палестинското ислямистко придвижване, че употребява такива обекти за военни цели.

Израел е разположил понастоящем над 10 хиляди бойци в Ивицата Газа, където води война против контролиращото палестинската територия ислямистко придвижване " Хамас ", написа в. " Аарец ", представен от ДПА.

Израелският ежедневник, който се базира на армията, прецизира, че по-голямата част от тези военнослужещи се намират в кварталите Зейтун и Джабалия в град Газа.

Общо 66 израелски бойци са били убити по данни на медии в тази палестинска територия от началото на сухопътната интервенция в края на предишния месец. Според " Аарец " няколко от тях са станали жертва на другарски огън.

Източник: Българска телеграфна агенция

Снимка: БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР