Около 200 хиляди потребители в страната продължават да са без

...
Около 200 хиляди потребители в страната продължават да са без
Коментари Харесай

Около 200 хиляди потребители все още са без ток

Около 200 хиляди консуматори в страната не престават да са без ток. 

Малко повече от половината от тях са на територията на Северозападна България, захранвана от " Електрохолд ". Най-засегнати са София област, Ловеч, Плевен, Монтана и Враца. 

444 са обитаемоте места в Североизточна България, които също нямат електрозахранване. Немалка част от тях са ситуирани надалеч едно от друго, а достъпът до тях е усложнен или даже неосъществим към момента, оповестяват от " Енерго Про ".

В югоизточната част на страната без ток са обособени дребни села към Котел и във високата родопската част на Пловдивска област, показват от ЕВН, които обслужват региона.

И трите енергодружествоа са мобилизирали спомагателни групи, с цел да отстранят повредите.

Заради усложнената конюнктура е в действие бедствено състояние в област Разград, общините Крушари и Добричка, община Криводол и отчасти в община Враца, община Омуртаг, община Вълчи дол, както и в Силистра, Главиница, Дулово. Удължено до 11 ч. на следващия ден е бедственото състояние в община Кубрат.

Бедственото състояние в Шуменска област евентуално ще бъде анулирано през днешния ден в 16 ч.

В над 280 учебни заведения в тринадесет области през днешния ден не се организира образователен развой.

Много села в област Ловеч не престават да са без ток, вода и мобилни връзки. До края на деня се чака да бъде разчистен пътят Ловеч - Плевен. Все още се разчистват третокласните пътища Деветаки - Брестово и Горско сливово - Крамолин, където има и бедстващи хора, закъсали с автомобил. Евакуирани са група туристи, блокирани в хижа „ Васильов “ в Тетевенския Балкан.

Две трети от град Плевен и 24 села от региона са без вода заради повреди в електрозахранването, част от които към този момент са отстранени.

Започна отварянето на част от главните пътища в Разградско. Освободената е тапата от към 50 автомобила по пътя Разград - Търговище, където през нощта снегорин се обърна в канавка след удар в кола с румънска регистрация.

Нормализира се ситуацията в Търговищко, главните пътища са отворени, работи се по пробиването и на междуселските пътища. Има доста обитаеми места без електрозахранване, както и села без вода.

 В 45 обитаеми места от област Силистра няма напълно ток, а в други 17 отчасти. Около 20 000 са клиентите, които повече от 24 часа са без ток.

Пътищата сред селата в района са проходими, само че към момента има обитаеми места, до които няма достъп.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР