Около 200 души участваха в протест пред Ватикана с искане

...
Около 200 души участваха в протест пред Ватикана с искане
Коментари Харесай

Пореден протест разтърси Ватикана

Около 200 души участваха в митинг пред Ватикана с искане да се разкрие истината по отношение на изгубването на Емануела Орланди.
Орланди, дете на ватикански чиновник, изчезна преди 40 години, когато е на 15 година Момичето отивало на 22 юни 1983 година на урок по музика в центъра на Рим, когато следите му изчезват.
Случаят породи доста версии, само че нито една не е потвърдена. В отвличането бяха намесени тайните служби, мафията, висшите ватикански управляващи, масоните. 
" Нито една страна, още по-малко Църквата, не може да оправдава престъпността ", се четеше на един от плакатите на участник в митинга, проведен от Пиетро Орланди, брата на Емануела.
Протестът се състоя, откакто във вторник Ватиканът разгласи, че стартира следствие по случая.
" Може би Ватиканът разбра, че е настъпил моментът да се постави точка. Искам това да бъде финалната точка. За първи път те стартират следствие на отвличането на Емануела, която е ватиканска гражданка ", съобщи Пиетро Орланди. Той добави: " Винаги съм бил уверен, че Ватиканът знае истината, че те са в течение, че тримата папи (Йоан Павел II, Бенедикт XVI и Франциск) знаят и би могло виновните за отвличането да са вътре във Ватикана, да са работили благодарение на външни хора ".
Има италиански следствия за изгубването на Емануела, за което е изработен и сериал. В него Пиетро Орланди споделя, че папа Франциск му е споделил: " Тя е на небето ", намеквайки, че Ватиканът знае какво е станало с Емануела. В лентата другарка на жертвата споделя, че тя й е доверила, че доближен на Йоан Павел II й е " досаждал " с ухажване и полови подмятания в градините на Ватикана няколко дни преди тя да изчезне.
 >

 
 
 
 
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР