Около 200 души - рибари и представители на туристическия бизнес

...
Около 200 души - рибари и представители на туристическия бизнес
Коментари Харесай

200 души протестираха срещу перките в Черно море във Варна

Около 200 души - риболовци и представители на туристическия бизнес - стачкуваха през днешния ден във Варна против перките в Черно море, съобщи БНР.

Поводът за недоволството е проведената днес кръгла маса за насърчаване на офшорната вятърна сила, която беше планувана да е онлайн.

Недоволството им идва от това, че Центъра за проучване на демокрацията отново се пробва да инициира законопроекта за възобновяемите енергийни източници в морските пространства на Черно море. Това излиза наяве от коментар на Емил Минчев, ръководител на Сдружение " Черноморски изгрев ", за Радио Варна, оповестява още БНР.

Минчев добави, че биха подкрепили перките, но при две условия:
Ако възобновимите източници бъдат построени след 100-метровата дълбочина, тъй като по този начин няма да се пречи на риболова.Сервитутната зона да не е повече от 1 миля необятна
Представителите на сектора считат, че перките ще застрашат поминъка им.

Шествието е почнало от Двореца на културата и спорта и е траяло пристанище " Карантината ".

На митинга са участвали и Коста Стоянов от " Възраждане " и Борислав Гуцанов от Българска социалистическа партия.

Рибарите са поискали среща с кмета на Варна Благомир Коцев и неговата ясна позиция по отношение на перките. Също по този начин риболовците още веднъж са поискали оставката на Лъчезар Братоев, шеф на отдел " Рибарски пристанища ".

Малко по-късно кметът Коцев е приел протестиращите, като след срещата е споделил, че се очаква до 10 дни проблемите на рибарите да бъдат позволени. Ще бъдат и подписани контракти с пристанищата " Варна " и " Карантината ".

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР