Около 200 деца, предимно албански тийнейджъри, остават в неизвестност от

...
Около 200 деца, предимно албански тийнейджъри, остават в неизвестност от
Коментари Харесай

Британия е изгубила няколко стотин деца мигранти от хотели, в които са настанени

Около 200 деца , най-вече албански младежи, остават в неопределеност от хотелите, в които са настанени търсещи леговище , сподели министърът на имиграцията на Англия, оповестява БиБиСи.

Робърт Джерик сподели на депутатите, че от 4600 деца, търсещи леговище , които са пристигнали в Обединеното кралство от 2021 година, 440 са изчезнали и единствено половината са се върнали .

Той сподели, че това е " извънредно обезпокоително ", само че добави, че не е видял доказателства, че децата са отвлечени .

Ивет Купър от лейбъристката партия упрекна министрите в " занемаряване на отговорностите си ".

Министърът на вътрешните работи в сянка сподели, че има " забъркана незаконна мрежа " в отнемането на децата от квартирата им и че държавното управление " изцяло не съумява да ги спре ".

" Те оставят тези банди да се развихрят . "

Тя прикани държавното управление да се оправи с бандите и да приключи договорите си с хотели, откъдето са изчезнали деца .

Тя също по този начин изрази угриженост по отношение на неналичието на изясненост по отношение на това дали Министерството на вътрешните работи или локалните препоръки са юридически виновни за децата .

Дженрик сподели, че не са му показани доказателства, че деца са били отвличани, само че ще продължи да прави следствия, добавяйки: " Няма да оставя този въпрос ".

Той призна, че има " предизвикателство " по отношение на статута на локалните управляващи в тази област , само че сподели, че общата цел на държавното управление е да подсигурява, че младежите остават в хотелите единствено " за доста къс интервал от време ".

Той сподели на депутатите, че 88% от изчезналите деца са албанци ; 13 от децата са под 16 години; и едно от тях е момиче.

Той сподели, че държавното управление няма власт да задържа непридружени деца, търсещи леговище , само че полицията и локалните управляващи са " мобилизирани ", с цел да намерят изчезналите деца, с цел да подсигуряват тяхната сигурност.

Каролайн Лукас - народен представител от Зелените в Брайтън, където се счита, че са изчезнали някои от децата - упрекна Министерството на вътрешните работи в " поразително блаженство и непросветеност ".

" Това е като тежкото състояние на девойките в Ротърхам, които са били третирани по този начин, като че ли нямат значение ", сподели тя по отношение на необятно публикуваното полово принуждение над деца в град Йоркшир .

Лукас повдигна въпроса в Народното събрание след репортаж в Observer, че деца са били отвлечени от хотел в Брайтън и Хоув .

Друг локален народен представител - лейбъристът Питър Кайл - сподели, че изчезналите деца са били " принуждавани към закононарушение ", добавяйки: " Само предходната година полицията в Съсекс преследва кола, която е взела две деца от хотела.

" Когато съумяха да закарат колата на безвредно място, те освободиха две деца мигранти и арестуваха един от членовете, който я караше - който беше водач на тайфа, който беше там, с цел да принуди децата да правят закононарушения. "

Наскоро държавното управление беше под напън да понижи броя на търсещите леговище, отсядащи в хотели .

Търсещите леговище постоянно се настаняват в хотели, до момента в който вътрешното министерство взема решение дали могат да останат в страната .

Това е дълъг развой и неотдавнашните забавяния при вземането на решения, както и огромното нарастване на броя на идващите в Обединеното кралство, доведоха до увеличение на броя на престоя в хотелите .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР