Около 200 000 служители на чуждестранни компании в Москва могат

...
Около 200 000 служители на чуждестранни компании в Москва могат
Коментари Харесай

200 000 рискуват работата си в Москва заради санкциите

Около 200 000 чиновници на задгранични компании в Москва могат да изгубят работата си поради глобите, наложени поради военната акция на Русия в Украйна, съобщи кметът на града.

" Според нашите оценки, към 200 000 души са застрашени от загуба на работата си ", съобщи кметът на Москва Сергей Собянин в обява в блога си.

Той съобщи, че предходната седмица управляващите са одобрили стратегия на стойност 41 млн. $ за подкрепяне на заетостта в съветската столица.

" На първо място, програмата е ориентирана към чиновниците на задгранични компании, които краткотрайно са прекратили активността си или са решили да изоставен Русия ", сподели Собянин.

Стотици най-вече западни компании оповестиха прекъсване на активността си или овакантяване на Русия, откакто на 24 февруари президентът Владимир Путин изпрати войски в Украйна.

Собянин съобщи, че се чака новоодобрената стратегия да подкрепи повече от 58 000 души, които са изгубили работата си. Около 12 500 от тях ще преминат през преквалификация, добави той.

Икономистите считат, че най-тежкото влияние на изтощителните западни наказания занапред следва и чакат Русия да изпадне в дълбока криза.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР