Около 200 000 българи са се прибирали в България заради

...
Около 200 000 българи са се прибирали в България заради
Коментари Харесай

Сачева: 10% от завърналите се в България, заради пандемията, искат да останат

Около 200 000 българи са се прибирали в България поради пандемията, а към 10% от тях желаят да останат. Това сподели пред поданици на село Опанец лидерът на листата на ГЕРБ-СДС и регионален координатор за Добрич Деница Сачева.

„ Трябва да търсим способи българите в чужбина да се върнат в България. Ще продължим да демонстрираме опциите за работа с трудовите тържища, тъй като над 50% от посетителите им заявяват предпочитание да се приберат у нас “, съобщи тя. 

„ В предизборната ни стратегия сме планували стратегия за 30 млн. лева, с която 3000 наши сънародници ще могат да стартират работа в по-малки обитаеми места. Държавата ще поема ½ от междинната работна заплата, както и наем, превоз и детегледачка “, уточни Сачева.

Тя описа за неделните учебни заведения чужбина, в които 30 000 българчета учат български език, география и история на България.

„ Не би трябвало да разрешаваме те да губят връзка със страната ни. Ще премахнем таксите за тези учебни заведения, тъй че повече деца да се записват и да приключват гимназиален стадий. Ще създадем по този начин, че най-малко по една седмица да прекарват в България, както и да имат благоприятни условия да не престават образованието си в нашите университети “, добави тя.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР