Около 20 см е снежната покривка във високите части на

...
Около 20 см е снежната покривка във високите части на
Коментари Харесай

Около 20 см е снежната покривка в Ловешка област, пътищата са проходими при зимни условия

Около 20 см е снежната завивка във високите елементи на Ловешка област, пътищата са проходими при зимни условия, заяви за Българска телеграфна агенция шефът на Областното пътно ръководство в Ловеч Георги Грозданов.

По думите му на всички места и почистено и опесъчено. Единственото ограничаване, което е въведено, е на прохода Троян - Кърнаре за товарни коли над 12 тона. Републиканската пътна мрежа в региона се почиства от 68 машини.

Най-много сняг през последното денонощие е натрупал в Слатина, Априлци и Шипково - сред 15 и 20 см. В Ловеч снежната завивка е 13 см, оповестиха от хидрометеорологичната станция. Най-ниски са били температурите в Борима - минус 3 градуса и в Ловеч - минус 1.

Зимната конюнктура е естествена и в община Ловеч, оповестиха от общинската администрация. Пътищата са почистени и проходими при зимни условия. Тъй като пътната мрежа е мокра, съществува възможност да има заледени сектори, тъй че водачите би трябвало да карат с нараснало внимание, предизвестяват от администрацията.

До момента няма постъпили сигнали за бедстващи поданици и за закъсали коли по общинската пътна мрежа. Няма затворени пътища и няма селища с прекратено електроподаване. Почистването на градските улици се прави по график, според контракт с общинската компания "ЕКО " ЕАД.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР