Около 20 служители на НАП - София са на разпит

...
Около 20 служители на НАП - София са на разпит
Коментари Харесай

Спецпрокуратурата и ГДБОП разпитват около 20 служители на НАП по сигнали за корупция

Около 20 чиновници на Национална агенция за приходите - София са на разпит по сигнали за корупционни дейности. Това оповестиха от Спецпрокуратурата и ГДБОП, които проверяват случая. Групата е следена от шест месеца, като съгласно първична информация - става дума за прилепяне на търговци на дребно. Какво още е известно досега, ще чуем от Силвия Великова:

По-късно денем ще стане ясно какъв брой привиканите, в чиито домове в София, Рила и Ботевград текат обиски, ще останат за 24 часа в ареста. В сряда, след разбор на доказателствата, спецпрокуратурата ще реши на какъв брой души да повдигне обвинявания по текст за присъединяване в проведена незаконна група за корупционни закононарушения.

Шефът на спецпрокуратурата Иван Гешев съобщи, че следствието се води от отдел Първи, който проверява по този начин наречената „ висока корупция “. Въпреки че съответни обвинени няма, имало съмнение за присъединяване в схемата и на разположение, което, по силата на последните промени в Наказателно-процесуален кодекс, към този момент е от компетентността на спецпрокуратурите.

Иван Гешев и шефът на ГДБОП Ивайло Спиридонов бяха сбити в детайлностите за  заподозрените. За самата скица те споделиха единствено, че става дума за изнудване на мнозина притежатели на дребни търговски обекти, които са плащали с цел да не бъдат проверявани или да не бъдат глобени в случай че бъдат открити нарушавания.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР