Около 20% се е повишила през последните два месеца цената

...
Около 20% се е повишила през последните два месеца цената
Коментари Харесай

Очаква се ново увеличение на цената на хляба

Около 20% се е повишила през последните два месеца цената на хляба в област Добрич, като упованията са до края на годината да има и в допълнение нарастване. Причините са в рекордните цени на брашното, които се чака да доближат 1000 лева за звук, както и в фрапантното нарастване на цената на тока. Според Регионалния съюз на сладкарите и пекарите огромна част от по-малките производители са застрашени от банкрут.

Хлябът е понижен и като грамаж, с цел да е на търпима за потребителя цена, като подобен от 600 грама сега на едро коства към 1,20 лева

Ако се съблюдава остарялата формула за образуване на цената на хляба, то той към този момент би трябвало да коства 3-4 лева за кг, съобщи ръководителят на Регионалния съюз на сладкарите и пекарите Тодор Няголов:

„ До Нова година цената на брашното ще скочи към 1000 лева Цената на тока пораства стремглаво, неизбежно е да няма повишаване. Дано да е най-малко след Коледа "

По-малките пекарни, изключително тези, които се занимават с произвеждане единствено на закуски, към този момент освобождават личен състав. При тези цени на тока и суровините са застрашени и от банкрути, добави Тодор Няголов.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР