Около 20 рокери от клуб Нощни вълци влязоха вчера в

...
Около 20 рокери от клуб Нощни вълци влязоха вчера в
Коментари Харесай

Рокерите от Нощни вълци обикалят Балканите

Около 20 рокери от клуб Нощни вълци влязоха през вчерашния ден в сръбската част на Босна и Херцеговина от Сърбия, заяви Асошиейтед прес.
Членовете на групата обявиха, че желаят да учат историята и наследството на Русия на Балканите.

Босненски публични представители предизвестиха, че обиколката цели да сплаши несръбското население на Босна и Херцеговина, разкъсвана от кървава етническа война през 90-те години.

Босна и Херцеговина забрани на водачите на Нощни вълци да влизат на територията на страната, само че други рокери са били пуснати през граничния пункт сред Сърбия и Република Сръбска.

Руският мотоциклетен клуб Нощни вълци е под американски наказания поради ролята си в проруския протест в Украйна.

В началото на март от клуба оповестиха, че ще посетят Република Сръбска като част от обиколката си под мотото “Руски Балкани”.

Босненският министър на сигурността Драган Мектич сподели, че визитата им не е туристическа, а е по-скоро водена от политически претекстове.
Мектич съобщи за Ройтерс, че босненските сръбски водачи желаят да употребяват Нощните вълци за заплашване на съперниците на президента на Република Сръбска Милорад Додик и за привличане на гласоподаватели преди изборите през октомври.

"Нощни вълци не са характерен мотоциклетен клуб, а носят мощни политически послания. Властите в Република Сръбска желаят да им дадат легитимност и да ги употребяват в изборния развой ", съобщи Мектич, акцентирайки, че Нощните вълци възнамеряват да открият офис в Баня Лука и да следят изборите.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР