Около 20% от продуктите у нас имат различно съдържание от

...
Около 20% от продуктите у нас имат различно съдържание от
Коментари Харесай

Износът на земеделска продукция скочил с милиарди

Около 20% от продуктите у нас имат друго наличие от аналогичните, закупени в западноевропейски страни. Това сподели в предаването "Още от деня " по Българска национална телевизия министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов Румен Порожанов е министър на земеделието, храните и горите. Роден е на... към профила.

Двойният стандарт за храните е сериозна тематика и към този момент имаме оферти за законодателни промени, които занапред стартират да се гледат в Европейската комисия. Предстои един нелек път, защото всяка страна би трябвало да синхронизира тези условия, уточни Порожанов.

Не би трябвало да се сърдим на Италия и на Германия за по-високото наличие на месо в саламите – то е заложено в законодателната им уредба. Трябва да го създадем и ние, акцентира земеделският министър.

По думите му сега общата селскостопанска политика е най-добре структурираната в Европейския съюз. Тя дава опция да се подкрепят всички сфери, добави Порожанов.

В последните години външнотърговското ни салдо в региона на земеделската продукция е позитивно. Засилва се опцията да изнасяме от ден на ден модифицирани зърнени култури, съобщи министърът.

Той разясни, че за година износът на земеделска продукция е повишен с близо 4 милиарда евро.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР