Около 20% от непридружените деца - мигранти от Албания изчезват

...
Около 20% от непридружените деца - мигранти от Албания изчезват
Коментари Харесай

20% от албанските деца мигранти изчезват безследно на Острова

Около 20% от непридружените деца - мигранти от Албания изчезват безследно, откакто идват в английското графство Кент, заяви Би Би Си. Местните управляващи са приютили 197 непридружавани албански деца до 31 октомври, само че за 39 от тях няма никаква информация къде се намират.
Организацията " Екпат UK ", водеща акция за отбрана на децата от употреба съобщи, че данните са доста тревожни. Ръководителката на организацията Лаура Дюран заяви, че те може би към този момент са жертва на употреба в разнообразни браншове. Става дума за строителството, работа в автомивки, присъединяване в разпространяване на опиати или работа във ферми за канабис. Много от тях са обект и на полова употреба. От Съвета в графството увериха, че работят в тясно съдействие с полицията във връзка с сигурността на елементарно уязвимите деца.
Правителствени данни демонстрират, че досега 44 122 души са прекосили Ламанша с дребни лодки от началото на годината. Повече от 12 000 от тях са албанци. 
Министърът за имиграцията Робърт Дженрик, представен от " Дейли телеграф " споделя, че на албанците би трябвало да бъде неразрешено да аплайват за леговище на Острова в границите на оправянето с противозаконната миграция. Той е удостоверил, че се водят договаряния с албанското държавно управление за споразумяване на скица за бързо депортиране. Албания е считана за " сигурна страна " като член на НАТО и кандидат-член на Европейски Съюз, а това значи, че нейните жители нямат съображение да търсят леговище.
Междувременно турската Дирекцията за битка с миграцията оповестиха, че в интервала от 1 януари до 2 декември 2022 година от южната ни съседка са депортирани общо 109 816 незаконни мигранти. Става въпрос за 61 617 афганистанци и 12 914 пакистанци. Лица, нуждаещи се от протекция, обаче не се депортират от Турция.
 >

 
 
 
 
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР