Около 20 млн.лв са инвестирани в тръби и ремонт на

...
Около 20 млн.лв са инвестирани в тръби и ремонт на
Коментари Харесай

Иван Шишков: 20 млн. лева инвестиция за ремонт на стената на яз. Порой може да е добра, но не и за сметка на жителите на Бургас

Около 20 млн.лв са вложени в тръби и ремонт на стената на бент. “Порой “ без да има позволение за градеж и утвърден Подробен организационен проект. Идеята е била да се обезпечи авариен достъп на вода за бургазлии от язовира, само че парите са дадени
предплатено без даже да е изработен разбор годна ли е водата за пиянство или не и без каквито и да било строителни бумаги. Това заяви министърът на районното развиване и благоустройството арх. Иван Шишков в утринния блок на.
Оказва се, че в този момент тази инвестиция би трябвало да се заплаща с по-високата цена на водата от жителите на Бургас, а тръбите към този момент година и половина стоят неизползваеми, стана ясно от думите на министъра. „ Това е цената на водата в Бургас, която сега лежи в нивите край село Медово. Ситуацията е същата като с предплатено раздаваните пари за автомагистрала „ Хемус “ - дадени 20 млн.лв напред от ВиК Бургас без да се прави нещо “, изясни Шишков и
акцентира, че даже към момента не се знае дали водата от язовира е годна за пиянство. „ Инвестицията може да е добра, само че не би трябвало да е за сметка на жителите на Бургас. Тя е можело да бъде направена от страната или да бъде подкрепена от ВиК холдинга “, добави още районният министър. В изявлението арх.Шишков изясни, че Министерство на регионалното развитие ще направи разбор на досегашните поръчки за поправки и би могло те да бъдат разграничени на три - безспорни съществени поправки, безспорни настоящи и такива – с детайли на съществени поправки. „ Ако страната постави точни и ясни правила за работа на строителните компании, те ще работят по тези правила “, разяснява министърът и добави, че казусът с разплащанията на компаниите идва от предходните ръководещи, които са определяли подобен метод на работа и това е донасяло след себе си неприятно качество на ремонтите.
„ На процедура те са подвластни от страната и спазването на закона зависи точно от страната, която години наред е „ слагала на масата “ 300 млн. лева, а е възлагала поправки на компаниите за милиард – това няма нищо общо със закона и с обикновеното
обмисляне.
В студиото на Нова тв министърът беше безапелационен, че предходното управление на Агенция „ Пътна инфраструктура “ не е направило нищо за обезпечаването най-малко на зимното разчистване на републиканските пътища и има подозрения, че то е желало да сложи страната в състояние, в което да няма никакъв различен избор, с изключение на да се удължат за повторно старите контракти.
Шишков заяви още, че поръчките за него към този момент са оповестени и в период от две седмици компаниите би трябвало да показват офертите си.
„ Зимното поддържане е въпрос на национална сигурност и ще го осигурим при всички положения “, съобщи районният министър.
Той акцентира, че е бил неприятно сюрпризиран, че там където е можело да се заплаща на компаниите за работата им по сектори 1,2 и 3 на автомагистрала „ Хемус “ напрактика нищо не е плащано и добави, че при предходни държавни управления строителството е било като „ сцена за фотоси “.
„ В реалност в България има извънредно малко строителство, изключително на автомагистрали, само че те не са и планувани “, заключи проектант Шишков.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР