Около 20 куб. метра незаконно придобити дърва за огрев са

...
Около 20 куб. метра незаконно придобити дърва за огрев са
Коментари Харесай

Акция на горските! Намериха незаконно придобити дърва за огрев

Около 20 куб. метра нелегално добити дърва за огрев са разкрили и иззели горските инспектори в региона на Сапарева баня, оповестиха от Регионалната дирекция по горите в Кюстендил. За откритите нарушавания са формирани актове по Закона за горите.

По време на взаимна акция на горските инспектори и полицията пред частен парцел в региона на Сапарева баня е открито предпазване на 10 куб. м широколистни дърва за горене елша. Съхраняваната дървесина е била без документ, доказващ законния й  генезис. Горските инспектори не са открили и налична горска, общинска или индустриална марка.

Дървесината е арестувана с квитанция за отговорно бранене. При инспекция след получен сигнал на тел. 112 в  землището на с. Ресилово,  община Сапарева баня, пък горските инспектори са открили складирана дървесина в аграрни парцел. При обход на прилежащите парцели проверяващите не са открили настоящо или завършило сечище. 

Количеството налична дървесина е 10 куб. метра върба, за която липсва контролна горска марка, доказваща законния генезис. Нарушителят не е открит. По случая е формиран констативен протокол,  а дървесината е арестувана за предпазване в складова база.

При високата цена на дървата за огрев - в Кюстендилско тя стига 180 лв. за куб. метър, зачестяват и кражбите и противозаконната сеч, разясняват специалисти по дърводобива в района.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР