Около 20 хиляди имота в чешкия курорт Карлови Вари са

...
Около 20 хиляди имота в чешкия курорт Карлови Вари са
Коментари Харесай

Бързо и на загуба: руснаците искат да се отърват от имотите си в Карлови Вари


Около 20 хиляди парцела в чешкия курорт Карлови Вари са благосъстоятелност на руснаци. Заради глобите те бързо продават парцелите, даже на загуба, до момента в който парите от продажбата още могат да стигнат до тях.

Брокерът Александър Мижук продава съветски парцели в Карлови Вари по поръчка на техните притежатели. И в последно време има много работа. " Руските притежатели имат огромни опасения за парцелите си и бързат да ги продадат. Същевременно се безпокоят дали ще могат да си получат парите след продажбата ", споделя той.
Редакцията предлага
Около 20 хиляди са съветските жилища в Карлови Вари

Интересът на руснаците към парцели в Карлови Вари избухва преди 10-15 години - тогава мнозина от тях си купуват жилища в известния курорт в Бохемия. Според брокера Александър Мижук Карлови Вари печели доста от тези вложения. " Много от съветските ми клиенти направиха съществени реставрации, вложиха доста пари в санирането и реконструкцията на старинните здания. "

Карлови Вари от дълго време е обичана дестинация на руснаците. През 1711 и 1712 година съветският цар Петър I Велики посетил града за лекуване, през 20 век съветската аристокрация също е почивала там.

Според данни на брокерите към 20 000 жилища в Карлови Вари са благосъстоятелност на руснаци. Но от началото на войната в Украйна насам и наложените от Запада наказания мнозина желаят да се отърват от парцелите си - и то оптимално бързо. В множеството случаи става дума за богати фамилии от Москва, Санкт Петербург и Екатеринбург. Те се притесняват, че могат да попаднат в листата със глобените от Европейски Съюз. А тогава към този момент би било късно. " Разполагаме със лист на хора от Русия и Беларус, които са глобени. С тях не можем да сключваме покупко-продажби ", изяснява Мижук.

Собствениците продават на загуба

Мижук е украинец по генезис, живее от 2004 година в Карлови Вари и в този момент поставя старания да помогне на заможните руснаци да продадат парцелите си. Едно от жилищата е с величина 135 кв.м, ситуирано е в центъра на града, напълно ремонтирано е, а в него са били вложени 400 000 евро. В момента се предлага в интернет за 350 000 евро, само че притежателят му е подготвен да го продаде и за 300 000.

Руските притежатели на парцели към този момент няма по какъв начин да получат визи за Чехия - всичко се прави посредством пълномощие на брокера. Собствениците са подготвени да продадат жилищата си и на загуба, с вярата въпреки всичко да получат парите си. " През някои банки към момента можем да превеждаме пари по техните сметки в Русия. А там те се обръщат в рубли ", изяснява Мижук. Конвертирането от дълго време се прави и отвън банките - на черния пазар. " Там за едно евро получаваш 100 рубли, а в банката - единствено 65. "

В едно предградие на курорта Мижук стопира за малко до занемареното интернационално учебно заведение Carlsbad. " И то принадлежеше на съветски вложители и в този момент се продава на търг ", изяснява той. Тъй като съветските вложители са прекратили заплащанията. В съседство е ситуирано населено място от затворен вид с 48 къщи, които до една били продадени на руснаци. Сега доста от тях желаят да отърват от парцелите си. Мижук демонстрира мерцедеса, паркиран пред една от еднофамилните къщи. " Тя се продава дружно с колата ", показва брокерът. Навремето къщата с четири стаи и две бани е коствала 650 000 евро - в този момент се предлага за 300 000.

Заради минералните си извори Карлови Вари е известен курорт и измежду руснаците.

Мижук няма угризения от това, че е украинец, а подписва покупко-продажби за недвижими парцели с съветски клиенти. Клиентите му преди са били напълно естествени. " Това са мои клиенти. Много от тях нямат нищо общо с войната. И в случай че не продавам аз, ще продава някой различен. "

Какво става с съветските парцели в Баден-Баден?

Междувременно в немския курорт Баден-Баден също доста руснаци имат жилища. Но там няма такова всеобщо разпродаване на парцели. Около 2500 руснаци живеят в известния курорт за непрекъснато. Общинският консултант Курт Хохщул споделя, че в това няма нищо неприятно, само че упорства поддъжниците на Путин да бъдат глобени. " Това би трябвало да бъде нашата насочна точка - възможните симпатизанти или поддръжници на този режим в Москва да бъдат ударени там, където всеки го боли: в джоба. "

Дали глобени лица имат парцели в Баден-Баден градската администрация не може да каже. Заради отбраната на персоналните данни и неналичието на съответните пълномощия за следствие. През февруари следствие на " Дойче Веле " разкри по какъв начин - някогашния президент на Казахстан Назарбаев.
Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР