Около 20:30 ч. се стигна до ескалация на напрежението между

...
Около 20:30 ч. се стигна до ескалация на напрежението между
Коментари Харесай

Ескалира напрежението между двата протеста пред президентството и МС

Около 20:30 ч. се стигна до ескалация на напрежението сред двата митинга - пред президентството и пред Министерския съвет.

Малко откакто завърши речта на премиера пред симпатизанти на ръководещите, няколко души от митинга пред президентството пробваха да пробият полицейския кордон, който не разрешава контакт сред хората. Чуваха се викания и мятане на бомбички, осведоми нашият кореспондент на митинга пред президентството Йоана Миланова.

Според репортера на Българска национална телевизия, който е на митинга пред Министерски съвет, след привършване на митинга присъстващите пред Ларгото се обърнали към протестиращите пред президентството с думите " Довиждане, тръгваме си! " Това ги е провокирало да се опитат да пробият кордона от служители на реда, с цел да отговорят на митинга на симпатизантите на ГЕРБ.

Нашата камера видя група жандармеристи, които тичат към бул. " Дондуков ", където отделила се група се пробва да пресече симпатизантите на ГЕРБ.

Двата лъча не съумяха да се съберат с помощта на бързата реакция на силите за сигурност. двете груби има събрани четири кордона служители на реда.

Към 20.50 потегли неподготвено шествие към Орлов мост.

Силите за сигурност се пробват да лимитират митинга. Пред президентството протестиращи към този момент няма.

Има сигнали за арестувани за нарушение на публичния ред.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР