Около 20-25 % е подскочила цената на рибата край морето

...
Около 20-25 % е подскочила цената на рибата край морето
Коментари Харесай

На плажа на Черноморието пържената цаца е златна

Около 20-25 % е подскочила цената на рибата край морето тази година. Клиенти има, защото ресторантьорите гъвкаво лавират - хем да не изгубят клиентите си, хем да оцелеят. В капанче, близо до Ропотамо пържената цаца е 8 лева, колкото е и край ресторантче край Камчия. Малко по-скъпо е на самия плаж, където порцията доближава десетачка.

Пърженият сафрид и на Юг, и на Север по Черноморското крайбрежие е " златен ". Струва по петнадесетина лв. на калпак. Порция попчета е 12-13 лева А няколко чернокопа на скара са към 25 лева

Бялата риба е към двадесет лв.. Лавракът гони тридесетина лв..

Калканът е съвсем една банкнота с лика на Пенчо Славейков. Толкова е и хищният лефер.

За къмпингите летуващите си купуват риба от магазините в Бургас, Варна, Созопол и Несебър. Има разлика в цените, само че не е огромна. Хамсията е към 5 лв., калканът по 40 лева килото, пресните попчета са по десетина лв..

Има и риба съвсем от морето на тържищата в огромните морски градове - гюмюш - 6 лева, свеж сафрид на 10-12 лв. и чернокоп твърдо на 15 лева Морски кефал се предлага на 10-12 лева за кг, едри попчета - 15 лева, лавракът е 15 лева, ципурата - 20, а калканът доближава оптималната за пазара цена от 40 лв. за кг.

Да идеш на море и да не похапнеш рибка е все едно като приказката за Рим и Папата. Но какъв брой и каква риба ще ядеш, зависи и от това какъв брой " морски " пари си заделил. Думата ни е за простосмъртните българи. За богаташите и за рибата в баровските курорти цените хвърчат нагоре.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР