Около 20 000 протестиращи се събраха на митинг в Грузия

...
Около 20 000 протестиращи се събраха на митинг в Грузия
Коментари Харесай

Десетки хиляди протестират в Грузия, докато депутатите предлагат спорния законопроект за „чуждестранно влияние“

Около 20 000 протестиращи се събраха на протест в Грузия в сряда, откакто депутатите одобриха противоречив закон за „ задгранично въздействие “, който съгласно съперниците ще подкопае дългогодишните европейски желания на Тбилиси.

При гласоподаване, бойкотирано от опозиционните депутати, 83 депутати от ръководещата партия „ Грузинска фантазия “ одобриха на първо четене законопроекта, който беше подложен на критика като отразяващ наказателен съветски закон за „ задграничните сътрудници “, употребен за заглушаване на несъгласието. Това беше задоволително, с цел да премине през 150-местния парламент.

Вечерта хиляди протестиращи блокираха придвижването по основната пътна артерия на грузинската столица Тбилиси, пред постройката на Народното събрание, където стотици служители на реда за битка с безредиците бяха вкарани с рейсове.

" Не на съветския закон! " извикаха стачкуващите, откакто националният химн на Грузия и Одата на насладата на Европейския съюз бяха изпълнени на митинга, третия ден от всеобщите антиправителствени протес...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР