Около 2 милиона литра течен тор изтекоха от дефектен резервоар

...
Около 2 милиона литра течен тор изтекоха от дефектен резервоар
Коментари Харесай

Два милиона литра тор изтекоха в германско езеро

Около 2 милиона литра течен тор изтекоха от повреден контейнер за предпазване и замърсиха два потока и езеро в Западна Германия, оповестиха публични лица, представени от ДПА.

Инцидентът във плантация в град Велберт е станал в понеделник вечерта, изпращайки поток от тор на няколко километра на север в живописното езеро Балдени край град Есен.

" Вълната към този момент мина ", сподели във вторник следобяд Даниела Хицеман, представител на квартал Метман, откакто потокът понижа и служащите можеха да стартират интервенцията по разчистване.

Според първичните отчети приключването не е повлияло на локалните доставки на питейна вода. По трасето на потока има кладенци, само че те са толкоз дълбоки, че не са наранени. В нечистите региони обаче бяха открити мъртви риби.

Миризмата на тор се е усещала в елементи от Есен.

Твърди се, че повода за повредата е дефектно уплътнение на резервоара, който побира 2000 кубически метра. Хицеман показа, че засегнатият фермер е съумял да събере част от течния тор в контейнери вечерта.

Аварийните служащи са съумели да изпомпат част от остатъка, само че защото потоците сега са били цялостни с вода, по-голямата част от течния тор е траял да тече.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР