Около 2 милиона и 400 хиляди българи са се срещали

...
Около 2 милиона и 400 хиляди българи са се срещали
Коментари Харесай

Математик: Колективен имунитет без ваксиниране е химера

Около 2 милиона и 400 хиляди българи са се срещали с COVID-19. От тях обаче най-вече три четвърти са били симптомни. Това съобщи в " Денят стартира " Лъчезар Томов , математик и учител в Нов български университет.

" Около 2 милиона да кажем са хора, които имат някаква зашита. Не е тъкмо и ясно какъв брой работи против индийския вид тази отбрана. Още нямаме данни за честотата на инфекциите при него. Така, че не мога да им подсигурявам, че ще се оправят, в случай че не са имунизирани ", сподели Томов.

По думите му изчисленията са груби, тъй като се базират на най-различни допускания. Изчисленията са 5 или 6 пъти над формалната численост. Според него може да се приказва за групов имунитет, когато разполагаме с най-малко 5 млн. имунизирани.

" Колективен имунитет без имунизиране е фантазия заради способността на вируса да мутира ", безапелационен е Томов. " Вирусът предстои на еволюция, на разновидност под натиска от имунната система на хората, когато те са преболедували. По-лесно да се избегне имунната система от преболедуване, в сравнение с от ваксина, тъй като имунизацията е синтезирана за доста необятен клас от разновидности т.е. за голям брой разновидности да може да реагира ", съобщи още той.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР