Около 2 400 участници се очаква да застанат на старт

...
Около 2 400 участници се очаква да застанат на старт
Коментари Харесай

Около 2 400 участници се пускат в 37-мото издание на Софийския маратон

Около 2 400 участници се чака да застанат на старт в 37-мото издание на Софийския маратон, който ще се организира на 11 октомври, неделя. Това оповестиха уредниците на обичайна конференция преди едно от най-големите спортни събития в столицата. В класическата дисциплинираност от 42 километра и 195 метра досега има записани 360 души, като шефът на маратона Даниел Дуков се надява техният брой да се усили до 400. Регистрацията остава отворена до 6 октомври, а след 8 октомври (четвъртък), когато бъде отворен и регистрационният офис в Княжевската градина, ще може да се прави регистрация и на място.

Традиционно класическата отдалеченост ще важи за Държавно състезание по маратон, а тази година и полумаратонът ще има статут на Национален шампионат. Организаторите показаха още, че тази година са имали ужасно огромен брой поръчки от спортисти със сребърен и бронзов документ в класацията на ИААФ и затова не са могли да удовлетворят всички. Въпреки това на старт се чака да застанат трима бегачи с време под 2 часа и 10 минути на класическия маратон, като най-сериозно е достижението на Дънкан Коеч, който има време от 2:07 часа. Много сериозна дава обещание да бъде и конкуренцията при дамите, където огромна звезда се обрисува да бъде японката Харука Ямагучи с персонално достижение от 2:26:35 часа от Осака при започване на тази година. Общо състезатели от 37 страни ще дойдат в София, като включително има бегачи от Япония, Малайзия, Аржентина, Бразилия, Съединени американски щати и Канада, уточни още Дуков.

Общият брой на чужденците се чака да надвиши 300. Старт-финалната зона за участниците на 42, 21 и 10 километра ще бъде пред Националната художествена изложба, а стартовете за трите дисциплини ще бъдат надлежно в 9:30, 9:45 и 10:00 часа в неделната заран. Заради условията за съблюдаване на най-строги противоепидемични ограничения уредниците са се постарали да няма събирания на доста хора на старта, а също така тази година няма да има и всеобщ старт на 3 километра заради същата причина. Трасето ще бъде същото като предходната година, като след старта от жълтите павета бегачите ще се насочат към Лъвов мост, по-късно назад по бул. "Мария Луиза " към Съдебната палата, с цел да се върнат на бул. "Дондуков " и през моста Чавдар по бул. "Владимир Вазов ". Участниците на 10 и 21 километра ще въртят на ул. "Левски Вековен " до стадион "Виваком Арена - Георги Аспарухов ", до момента в който тези на класическата отдалеченост ще продъжлават до североизточния вход на града и по-късно назад по бул. "Владимир Вазов ".

"Маратонът доби доста добър имидж. Той е едно от ярките събития в нашия град. През годините положихме доста старания, с цел да го запазим. Всеки огромен и съвременен град в света има своя маратон. Каним софиянци да поддържат участниците и авансово се извиняваме за усложненията, които ще има в предвижването по затворените булеварди сред 8 и 19 часа в деня на надпреварата ", сподели ръководителят на Столичния общински съвет Елен Герджиков. Наградният фонд на маратона е 60 000 лв.. Бонусите от обичайна в последните години верига, включаваща маратоните на Стара Загора и Варна, ще бъдат раздадени след старта в Морската столица на 7 ноември.
.native-ad-suggested-news { position: relative; margin-bottom: 40px; width: 100%; padding: 20px 0; border-top: 1px solid #e7e7e7; border-bottom: 1px solid #e7e7e7; }.native-ad-suggested-news h2,.native-ad-suggested-news h2 a { font-weight: normal; margin-bottom: 10px; font-family: `Roboto Slab`,serif; color: #000!important; }.native-ad-suggested-news h2 { margin-bottom: 10px; }.native-ad-suggested-news.img-responsive { width: 100%; }.native-ad-suggested-news.img-wrapper { overflow: hidden; }.native-ad-suggested-news.native-ad { display: block; width: auto; height: 18px; background: #ffffff; float: left; bottom: 0; }.native-ad-suggested-news.ad-link { display: inline-block; float: right; margin-right: 4px; line-height: 8px; font-family: Roboto,sans-serif; font-size: 12px; line-height: 10px; color: #777; }.native-ad-suggested-news.barcode { display: inline-block; float: left; width: 13px; height: 10px; margin-right: 5px; border-radius: 0; max-width: 13px!important; }.video-bellow-article { position: relative; display: block; } function showNative(obj) { setTimeout(function () { if ($( ".suggested-news " ).length > 0) { var nativeAdNumber = $(`.suggested-news`).children().length; var movedFirstRowArticle; var nativeAdd = $(`` + `` + `` + `` + `
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР