Около 2 000 коледни писма ще зарадват непознати хора за

...
Около 2 000 коледни писма ще зарадват непознати хора за
Коментари Харесай

"Минути за Коледа": Над 2000 писма ще зарадват непознати хора по празниците

Около 2 000 коледни писма ще зарадват непознати хора за празниците. Инициативата е на Студентския съвет към Софийския университет и се организира за седма поредна година.

Емма Петкова и Юлияна Найденова се включват в " Минута за Коледа " за повторно. Пишат писма до непознати посредством специфична платформа.

„ Пиша топли и положителни думи, които да ухилен хората и да им вдъхнат вяра в сложните времена, в които живеем. Обикновено реакцията им е доста позитивна, виждала съм сълзи в лицата на хората, персонално някои от тях са се свързвали с мен, с цел да ми благодарят “, описа Емма пред bTV.

Юлиана пък го приема като персонална идея.

„ Всички знаем, че коледните празници от време на време не са единствено чудо, светлини и събиране със фамилията. Понякога това е едно от най-самотните времена в годината и това да подариш подарък под формата на красиви слова може да подари усмивки на хората. Докато обработвах някои от писмата, самата аз се просълзих, защото се веселя да видя млади и будни хора, които в действителност ги е грижа и желаят да създадат положително за някого “, добави тя.
Снимка: bTV
Всички писма се обработват и пакетират в коледна работилничка на Студентския съвет към Софийски университет, след което се разпращат до 35 обитаеми места в цялата страна и се пускат в инцидентни пощенски кутии.

„ Никога не знаем кой ще ги получи. Свикнали сме нормално в пощата си през 21. век да получаваме сметки за ток или каталози. Това да получиш коледно писмо и да видиш, че някой е мислил за теб, изпратил е добра дума, е доста вълнуващо. Понякога посещават разнообразни институции, да вземем за пример домове за остарели хора, тъй като знаем, че писмата ще ги зарадват “, сподели уредникът на самодейността Тина Иванова.

Целта на студентите е акцията да се разраства, с цел да усмихва все по-вече хора всяка година.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР